Belföld

Karácsony bort iszik és vizet prédikál

A nagyobbik kormánypárt közleményében visszataszítónak nevezte, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig az adófizetők pénzét propagandára költi.

Karácsony bort iszik és vizet prédikál
Karácsony Gergely vizet prédikál
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Jogilag és erkölcsileg is kifogásolható, hogy Budapest Főváros Önkormányzata fizeti Karácsony Gergely privát Facebook oldalának hirdetéseit - írta a Fidesz a lapunkhoz eljutatott közleményben.

Kiemelik, hogy olyan oldalról van szó, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett, és amelyen a főpolgármester elsősorban nem a fővárossal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem politikai propagandára használja - húzza alá a nagyobbik kormánypárt.

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem 30 millió forintot költött Karácsony Gergely Facebook oldalának hirdetéseire.

Az is megfigyelhető, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata által finanszírozott hirdetésekre eleinte 25 és 30 ezer forintokat költöttek, mostanra azonban már a dupláját fizetik ki. Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook posztjain.

Objektum doboz

A fővárosi Fidesz-KDNP ezért azt kérdezi Karácsony Gergelytől, hogy a Facebook oldalának kezelői közül hányan állnak a Budapest Főváros Önkormányzatának alkalmazásában, vagyis hány embert fizetnek közpénzből facebookozásért, és ők menyi pénzt kapnak ezért.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány bohócként rángatja Karácsonyt

ĀMiután a Demokratikus Koalíció a Fővárosi Közgyűlés előtti napon tudatosította, hogy nem szavazza meg a temetkezési költségek emelését, az előterjesztést visszavonták

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom