Belföld

Szigorítások a zavartalan tanévkezdésért

A távolságtartási és az általános higiéniai szabályok betartására kérik a diákokat a közösség biztonsága érdekében

A baloldal ugyanazt a gyalázatos viselkedést folytatja, amit a koronavírus-járvány első hullámában is produkált – reagált a Fidesz az MSZP és a DK tanévkezdéssel kapcsolatos nyilatkozatára. Hiller István (MSZP) online sajtótájékoztatóján az új Nemzeti alaptanterv bevezetésének elhalasztását szorgalmazta, Arató Gergely (DK) pedig arról beszélt, nincsenek biztosítva a biztonságos iskolakezdés feltételei.

Szigorítások a zavartalan tanévkezdésért
A kormány által a tankerületi intézményeknek biztosított fertőtlenítőszereket pakolják a Waberer’s logisztikai cég XXIII. kerületi telephelyén
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Fidesz közölte: a baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta csak a kamuvideók, az álhírek gyártásával és a politikai támadással van elfoglalva, miközben a védekezést kezdettől csak akadályozza. „Miközben most a védekezés fontosságáról papolnak, a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéshez szükséges intézkedéseket és forrásokat sem szavazták meg” – írták, hozzáfűzve, a kormánypártok támogatják, hogy a beutazási korlátozások szigorításával egyidejűleg a tanév a normál menetrend szerint kezdődjön, ez a gyerekek, a szülők és a munkáltatók érdeke is. Emellett az iskolákban minden óvintézkedést meg kell tenni, valamint a szülők, a tanárok felelőssége is fokozott, hogy beteg gyereket ne engedjenek közösségbe – hangsúlyozta a Fidesz.

A kormány célja a szeptember 1-jétől bevezetett szigorításokkal az, hogy megvédje az emberek egészségét és a munkahelyeket úgy, hogy közben ne álljon meg az élet, hogy az iskolák ismét megnyithassák kapuikat a hagyományos tanrend szerint, ami nemcsak a gyerekek és a pedagógusok, de a szülők és a munkaadók érdeke is, hiszen a járvány felerősödése a gazdaságot, így a munkahelyeket is veszélybe sodorná – jelentette ki a Facebookon tegnap közzétett videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A diákokat figyelmeztette a rendszeres kézmosásra, a távolságtartási és az általános higiéniai szabályok betartására, mivel ezek garantálják a közösség biztonságát, a tanév zavartalanságát. A kormány a járványhelyzet idején is mindent megtesz azért, hogy a családok számára minél könnyebb legyen az iskolakezdés: az ingyenes tankönyvekkel, a széles körben támogatott gyermekétkeztetéssel, valamit az előrehozott családtámogatásokkal – mondta a kormányszóvivő.

Kapcsolódó írásaink