Belföld

Kormányszóvivő: Mindannyiunk érdeke, hogy zavartalan legyen a tanévkezdés

Az idei tanév sajnos a koronavírus-járvány árnyékában indul. Nem könnyű a helyzet: úgy kell megvédenünk az emberek egészségét és a munkahelyeket, hogy közben ne álljon meg az élet - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben. 

Kormányszóvivő: Mindannyiunk érdeke, hogy zavartalan legyen a tanévkezdés
Szentkirályi Alexandra
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A videóban kiemelte, hogy mindannyiunk érdeke, hogy zavartalan legyen az óvoda- és iskolakezdés. A szeptember 1-jével életbe lépett szigorítások is ezt szolgálják.

A kormányszóvivő elmondta, hogy mit lehet tenni a vírus terjedésének megelőzése érdekében: ne vigyük közösségbe a beteg gyereket és tartsuk be a higiéniai szabályokat, a már sokszor ismételt távolságtartást és rendszeres kézmosást. Aláhúzta, hogy közös érdeke járvány lassítása, a felerősödése ugyanis veszélybe sodorná a gazdaságot, így a munkahelyeket is. „Tavasszal már láttuk, mit érünk el, ha összefogunk. Most is erre van szükség!”

Objektum doboz


Persze a nehézségek közepette öröm is adódik: a gyerekek hosszú idő után ismét találkozhatnak barátaikkal, tanáraikkal, biztosan nagyon várják már. Sikeres tanévet kívánok -írta Szentkirályi Alexandra. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom