Belföld

Orbán Viktor: Elsősorban a vírus behurcolását kell csökkentenünk

Orbán Viktor számára munkával indult a szombat reggel: a kormányfő az operatív törzs határvédelmi munkacsoportjának ülésén vett részt a belügyminisztériumban. Az ülésen történtekről később egy Facebook-videóban számolt be a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Elsősorban a vírus behurcolását kell csökkentenünk
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én. A kormányfő mellett balról Pintér Sándor belügyminiszter
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Megtartotta első őszi ülését a határvédelem kérdésével foglalkozó munkacsoport, úgy döntött tegnap a kormány, hogy az ajtónkon kopogtató második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk - mondta a kormányfő a közösségi oldalra feltöltött videóban.

Objektum doboz

Elsősorban a vírus behurcolását kell csökkentenünk, ezért szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el, ezeknek a technikai részleteit áttekintettük. Képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük a vírus első hullámakor, akkor a második hullámot meg tudjuk fékezni. Most még időben vagyunk.” - fogalmazott videóban Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink