Belföld

Egyedülálló intézmény Európában a konzultáció

Nemzeti Konzultáció 2020. „A leveleket postaládából kilopkodó politikusok viselkedése primitív”

Minden kérdése egyformán fontos az augusztus 31-ig futó nemzeti konzultációnak – mondta lapunknak Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Egyedülálló intézmény Európában a konzultáció
„Egyetértési pontokra van szükség”
Fotó: MH

– Mi a személyes véleménye a Soros-féle „kölcsönről”?

– Magyarország 2010 óta eredményesen csökkentette a költségvetési hiányt és az államadósságot. Azt mondtuk, hogy segélyek helyett munkát kell adni az embereknek. Az egymillió új munkahely ígérete teljesült, a koronavírus, illetve annak gazdasági következményei azonban ismét veszélybe sodorják a családok megélhetését. Az elmúlt évtized bizonyította, hogy az emberek munkából akarnak és tudnak megélni, ezért a lehető legtöbb munkahelyet meg kell védeni, amennyit pedig a vírus mégis elpusztít, annyit létre kell hozni. Az a baloldali politika, ami a segélyek növelését követeli, ismét eladósodáshoz vezetne, spekulánsoknak szolgáltatná ki az országot. A második Soros-terv arról szól, hogy az amerikai spekuláns adósrabszolgaságot eredményező örökkötvényekkel árasztaná el Európát, amit még az unokáink is fizetnének. Ezt nem fogjuk hagyni, a szuverenitás feladása szóba se jöhet.

– Lehet súlyozni a kérdések közt?

– Minden egyes kérdés fontos. Most a koronavírus elleni védekezés határozza meg életünket. A világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági kérdés is, és bár az első számú feladat az emberi élet védelme, a negatív gazdasági hatások kezelése is az államok felelőssége.  A járvány csendesebb szakaszában, egy várható második hullám előtt fontos megkérdezni az embereket arról, hogy milyen intézkedések maradjanak érvényben, milyen újakat kellene bevezetni, és mit gondolnak a gazdasági válságkezelésről. Ahogy azt tapasztaltuk, az emberek akkor hajtanak végre egy-egy intézkedést, ha azzal egyetértenek, látják értelmét. Semmit nem érnek a szabályok, ha azokat nem tartják be. Egyetértési pontokat kell kialakítani, a konzultációban adott válaszok pedig alkalmasak arra, hogy a kormány olyan intézkedéseket hozzon, amelyeket a polgárok is pártolnak.

– Miként értékeli, hogy már több mint 1,6 millió válasz érkezett?

– Ebből is látszik, hogy a lakosságot  foglalkoztatja, hogy miként védekezzünk a vírussal szemben. Fontos nekik, hogy elmondják véleményüket a munkahelyeket támogató intézkedésekről, a magyar termékek népszerűsítéséről, vagy éppen a hazai vállalatokat védő külföldi ellenséges felvásárlási szándékokról. Illetve arról is, hogy továbbra is tartsuk fenn a szigorú határvédelmet és lépjünk fel a bevándorlás ellen. A Nemzeti Konzultáció egyedülálló intézmény Európában, de már vannak jelek arra, hogy máshol is alkalmazzák ezt a módszert. A hazai baloldal persze idegesen támadja ezt.  A konzultációs leveleket postaládából kilopkodó baloldali politikusok viselkedése pedig megmosolyogtatóan primitív. Komolyan, ezzel akarják meggátolni az embereket abban, hogy véleményt nyilvánítsanak?

– Szerintük ez demokratikus.

– Miért nem töltik ki inkább a konzultációs íveket? Tippelek, milyen válaszokat adnának. A baloldal nem támogatja, hogy a járvány idején  a bankok és a multinacionális cégek is járuljanak hozzá a védekezés költségeihez. Nem értenek egyet egy állandó járványügyi szolgálat felállításával. Ők bizony élen járnának az ország eladósításában, hiszen a baloldal gazdaságpolitikája a vég nélküli kölcsönök felvételén alapul.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom