Belföld

Több kormánypárti politikus is karanténba került

Szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő – mint utóbb kiderült, Hollik István – koronavírustesztje pozitív lett.

Több kormánypárti politikus is karanténba került
Hollik Istvánnak (b) pozitív lett a koronavírus-tesztje, emiatt több kormánypárti politikus, többek között Gulyás Gergely (j) is karanténba került
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Miniszterelnökség csütörtöki közleménye hangsúlyozza: Gulyás Gergely szerdán elvégzett koronavírustesztje negatív lett.

A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges - szögezi le a kommüniké.

Többen karanténba kerültek

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint egy múlt hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, Hollik Istvánnal, akinél később koronavírus fertőzést mutattak ki. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak.

Varga Judit is házi karanténban vonul

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök délután közösségi oldalán azt közölte, hétfőn találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, emiatt házi karanténba vonul. Varga Judit első laboratóriumi tesztje negatív lett.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink