Belföld

Minden idők egyik legsikeresebb konzultációja a mostani

A koronavírus-járvány változatlanul tombol a világban, ezért a nemzeti konzultáció 13 kérdésének nagy része is ebben a témában kéri ki az emberek véleményét. A kérdőív kitöltésére még egy hét van, a határidő augusztus 31-e. Ugyan az ellenzéki pártok mindent megtesznek annak érdekében, hogy hátráltassák a szabad véleménynyilvánítást, ennek ellenére biztos, hogy ez lesz az egyik legsikeresebb a nemzeti konzultációk történetében.

Minden idők egyik legsikeresebb konzultációja a mostani
A kérdőív kitöltésére még egy hét van
Fotó: Facebook/Dömötör Csaba

A rendkívül sikeres magyar járványellenes védekezésnek több fontos összetevője is van, köztük az Operatív Törzs és Müller Cecília országos tisztifőorvos munkája mindenképp kiemelendő – mutat rá az Origo. Jó időben, a többi országot megelőzve hozott a magyar kormány fontos védőintézkedéseket, az emberek pedig ezeket fegyelmezetten be is tartották.

Nemcsak az emberi életeket védte sikeresen a kormány, hanem a gazdaságot is azzal, hogy a megszorítások helyett munkahelyeket teremtettek, és a járvány közben is jelentős támogatást adnak a családoknak.

A kormány láthatóan betartja azt az ígéretet, amelyet Orbán Viktor tett még március végén, annyi munkahelyet hoz létre, amennyit a járvány megszüntet.

A vírus őszi újabb támadása előtt kérte a kormány ismét a magyarok véleményét a népszerű nemzeti konzultáción keresztül, amelyet még egy hétig – augusztus 31-ig –lehet kitölteni.

Az ellenzéki pártok és politikusok gyakran szeretik  hangoztatni, hogy mennyire fontos számukra a demokrácia, most mégis mindent megtesznek annak megakadályozására, a már megszokott módon: hazudozással, az emberek becsapásával, az igazság elferdítésével.

Ennek ellenére ez lesz minden idők egyik legsikeresebb konzultációja, egy héttel a határidő lejárta előtt már közel kétmillióan töltötték ki.


Még egy hét van a nemzeti konzultáció kitöltésére

A mostani, kilencedik konzultációt mind hagyományos, mind online módon augusztus 31-éig lehet visszaküldeni. A legfőbb témája a koronavírus-járvány és annak gazdasági következményeinek kezelése; az íven összesen tizenhárom, a témába vágó kérdés található. 

A konzultációban a koronavírus mellett szó van az Európai Bíróság azon határozatáról is, mely szerint jogellenes a tranzitzónákban ideiglenesen feltartóztatni azokat, akik az Európai Unióba igyekeznek.

Megkérdezték a magyarokat arról is, hogy továbbra is fenn kell-e tartani a magyar határ szigorú védelmét és őrizetét, mivel nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió biztonságának megőrzéséről is szó van.

A nemzeti konzultáció ide kattintva tölthető augusztus 31-ig.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom