Belföld

Új kezdeményezés: a babazászló

A baloldali vezetésű önkormányzatok által folytatott szivárványos propaganda ellen egyre többen tiltakoznak

Szivárványos helyett babazászlót tűzött ki hétfőn Borbély Lénárd a csepeli polgármesteri hivatalra, amit a fideszes városvezető közösségi oldalán azzal indokolt: „mi a nemzet gyarapodásában, a családban, a gyermekek megszületésében hiszünk”.

Új kezdeményezés: a babazászló
Momentumos aktivisták az FTC címerét is átrajzolták szivárványosra, akciójuk sokakban felháborodást keltett
Fotó: MH

A kerület az akcióval a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azon kezdeményezéséhez csatlakozott, ami szerint az önkormányzatok egy „babazászló” kifüggesztésével jelezhetik, ha a településen gyermekáldásra került sor.

Megírtuk, a baloldali vezetésű városok augusztus közepén sorra helyezték ki a szivárványos zászlókat a hivatalokra. Ám a Momentum még ezen is túlment, hiszen az FTC címerének átrajzolása mellett Ásotthalom polgármesteri hivatalára is kitűzött egy szivárványos lobogót. Igaz, az csupán egy fotó erejéig volt kint. Fekete-Győrék szerint ezzel kívántak reagálni a Mi Hazánk zászlóleszedő partizánakcióira.

Csepel első embere hétfőn a kibontakozó zászlóháború végére is pontot kívánt tenni. Mint írta, a hálószoba titka mindenki magánügye, nem lehet propaganda tárgya. „Minden ember méltóságát tiszteletben tartjuk. Mi abban hiszünk, hogy a család egy férfi és egy nő közösségén alapul, a gyermekvállalás pedig a boldogságot és a jövőt jelenti.”

Objektum doboz

„Azt kérem minden csepelitől, hogy most, az iskolakezdés előtt is, kiemelten figyeljünk a gyermekekre" – írta a háromgyermekes városvezető. Megjegyezendő, az Ittlakunk.hu által indított felmérés szerint a válaszadók többsége ellenzi, hogy középületekre is felkerüljön a meleg büszkeséget jelképező lobogó.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vasárnap este hirdette meg kezdeményezését, felhívásukat pedig hétfőn lapunkhoz is eljuttatták.

„Lassan kezdődik az iskola, és ezért érdemes a jövőnkre koncentrálni és megünnepelni a gyerekeket! Az egész ország és a boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek! A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum” – idézi a szervezet közleménye Skrabski Fruzsinát, a mozgalom elnökét.

A vasárnap este óta folyamatosan érkeznek a babazászlós megrendelések az alapítványhoz. Akinek nincs babazászlója, de csatlakozna a mozgalom felhívásához, itt rendelhet: [email protected]

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom