Belföld

KDNP: A családok és a magyar nemzeti hagyományok mellett állunk

Mi továbbra is a családok és a magyar nemzeti hagyományok mellett állunk - reagált a Momentum nyilatkozatára a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP).

KDNP: A családok és a magyar nemzeti hagyományok mellett állunk
A KDNP a családok mellett áll
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Momentum Facebook bejegyzése szerint nagy szükség lenne az óvodások és a kisiskolások között az LMBTQ emberek iránti érzékenyítésre, például „megfelelő” mesék megismertetésével, játékok és tornaórák szervezésével.

„A hagyományos mesék a mai napig életre tanítanak, a meseolvasás a legjobb módszer a gyermekeink érzelmi intelligenciájának fejlesztésére. Benedek Elek, Illyés Gyula, Lázár Ervin, Andersen vagy a Grimm fivérek meséit a Momentum kidobná vagy meghamisítaná, pedig ezen nemzedékek nőttek fel. Számunkra a családok és a gyermek az első! A gyermekeknek joga van egy anyához és egy apához, ezért nemet mondunk a momentumos ideológiai befolyásolásra!” - írja közleményében a KDNP.

Úgy fogalmaztak, a Momentum politikai haszonszerzés miatt képes lenne a legvédtelenebbek, a gyermekek befolyásolására.

„Oda jutottak, ahová korábban szellemi elődeik a kommunisták. A végső céljuk elérése érdekében, a múltat végképp el akarják törölni. 1000 éves keresztény kultúrát dobnának sutba, eltörölnék nemzeti hagyományainkat és még a gyerekek meséit is átírnák!” - írják.

„Magyarország az elmúlt 1000 évben sok birodalmi törekvést és pusztító ideológiát is túlélt azzal, hogy ragaszkodott saját függetlenségéhez és hagyományaihoz. Mi is ezt tesszük, mert hisszük, hogy Magyarország úgy lehet a 21. század nyertese, ha ragaszkodik a hagyományaihoz, nem pedig ha feladja azokat!” - zárta sorait a KDNP.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom