Belföld

Erdő Péter: Szent István király sziklára építette országát és életét

„Első szent királyunk sziklára építette országát és életét, ez a szikla pedig maga Krisztus” – mondta csütörtökön Erdő Péter bíboros az ünnepi szentmisén, a Szent István-bazilikában.

Erdő Péter: Szent István király sziklára építette országát és életét
Erdő Péter: Hálát adunk Istennek azért, hogy megmaradt István király népe, és kérjük, hogy megújult erővel és reménnyel folytathassuk utunkat.
Fotó: MH/Purger Tamás

A főpásztor úgy fogalmazott: „Amikor Szent István királyt ünnepeljük, nem csupán a múltra emlékezünk: hálát adunk Istennek azért, hogy megmaradt István király népe, és kérjük, hogy megújult erővel és reménnyel folytathassuk utunkat.”

A Szent István Bazilikában tartott ünnepi misét Erdő Péter bíboros celebrálta (A képre kattintva lapozhatók a galéria fotói)
A Szent István-bazilikában tartott ünnepi misét Erdő Péter bíboros celebrálta (A képre kattintva lapozhatók a galéria fotói)
Fotó: MH/Purger Tamás

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek homíliájában arról beszélt: Szent István jobb keze, a Szent Jobb „áldó kéz” szó szerint és szimbolikusan is. A hit, az Istennel való élő kapcsolat teszi képessé a kezet, hogy bármit is tesz, az áldássá váljon – mondta.

A szertartáson jelen volt Áder János és Orbán Viktor is.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Hazánk újra és újra utat tör magának

ĀA szabadságért minden percben meg kell küzdeni - Magyarország biztos otthon, mely visszavár mindenkit, ki része akar lenni a nagy elődeinket idéző országépítésnek - A magyarok nem engedhetik meg maguknak a gyengeség luxusát - A TELJES BESZÉD + VIDEÓ

Áder János: A haza minden előtt

ĀA nép örök és öröknek kívánjuk e nép hazáját - idézte Kossuthot a köztársasági elnök, aki kiemelte, gyarapítanunk, építenünk, szolgálnunk kell az örök Magyarországot