Belföld

„Komolyan kell venni a koronavírus-veszélyt”

Nemzeti konzultáció 2020. Már 1,633 millió ember küldte vissza a kérdőíveket, de a határidő csak augusztus 31-én jár le

A legfrissebb eredmények szerint 1,633 millió ember küldte vissza a nemzeti konzultáció kérdő­íveit – jelentette be közösségi oldalán tegnap Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes. Mint mondta, a jelek szerint ez lesz az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb konzultáció.

„Komolyan kell venni a koronavírus-veszélyt”
Dömötör Csaba: A jelek szerint ez lesz az egyik legnépszerűbb konzultáció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az államtitkár kitért arra, hogy a világban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladja a huszonkétmilliót, míg az áldozatoké nyolcszázezer körül jár. Komolyan kell venni ezt a fenyegetést, különösen annak fényében, hogy a vírus hazánkban is jelen van – hangsúlyozta Dömötör. Hozzátette, a kérdőívek visszaküldési határideje augusztus 31-e, azaz van még bőven idő kitölteni és postára adni azokat.

Sikeresen vizsgázott a digitális távoktatás – mondta Horváth László
Sikeresen vizsgázott a digitális távoktatás – mondta Horváth László
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A nemzeti konzultáció kérdései kapcsán ezúttal Horváth Lászlót, a Heves megyei 2. számú egyéni választókerület Fideszes országgyűlési képviselőjét kerestük meg. A politikus kijelentette: ha a szükség úgy hozza, mindenképpen be kell vezetni a távoktatást az iskolákban, hiszen a gyermekek egészségének védelme, biztonságuk szavatolása mindenképpen előnyt élvez. A digitális távoktatás pillanatok alatt alakult ki, s bár kétségtelenül volt néhány döccenő, a rendszer alapvetően sikeresen vizsgázott – közölte a képviselő. Rámutatott: mivel a tapasztalatokat beépítették, gördülékeny lehet a hibrid oktatási forma.

Horváth László mindegyik kérdést egyformán fontosnak tartja, de a hazai termékek védelméről szóló a legszimpatikusabb számára. A bevizsgált és kiváló magyar termékek vásárlásával nemcsak a biztonságunkat növeljük, hanem fontos munkahelyeket is megőrzünk, ami manapság különösen lényeges – állapította meg a fideszes politikus. Az illegális migrációról kifejtette, amúgy sem lenne tanácsos teret engedni ennek a nagyon kártékony folyamatnak, de most, a járványveszély idején minden lehetséges módon védekezni kell ellene.

Az illegális bevándorlás hatalmas kihívás és teher, és sajnálatos, hogy erre is muszáj erőforrásokat áldozni – jegyezte meg a képviselő.

Kapcsolódó írásaink