Belföld

Fidesz: A baloldal semmilyen gazdaságvédelmi intézkedést nem támogat

A baloldal a válságban sem segítette a munkahelyek megtartását, inkább segélyekre ítéltek százezreket. Most ott folytatják, ahol abbahagyták, az elmúlt hónapokban ugyanis semmilyen gazdaságvédelmi intézkedést és költségvetési forrást nem voltak képesek támogatni – reagált az MSZP nyilatkozataira lapunkhoz eljuttatott közleményében a Fidesz.

Fidesz: A baloldal semmilyen gazdaságvédelmi intézkedést nem támogat
Továbbra is fontos cél a munkahelyek megvédése
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mint írják, a baloldal a kezdetektől akadályozta a járvány elleni védekezést és szégyenletes kamuvideókat gyártott. Ha rajtuk múlna se bértámogatás, se álláskeresési támogatás, se pedig munka nem lenne.

Kiemelik, hogy ezzel szemben a kormány eredményesen lépett fel a munkahelyek megőrzéséért, amit az is mutat, hogy kilenc hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, és a foglalkoztatottak száma júniusban elérte a januári értéket.

Hozzáteszik, a cél, hogy annyi munkahelyet hozzunk létre amennyit a vírus tönkretett. A gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel a kormány közel egymillió munkavállalót támogat munkahelyének megőrzésében. Az álláskeresési támogatást pedig minden az államhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapni az előírt határidőn belül, az ellátások megállapítása és kifizetése folyamatos.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom