Belföld

Varga Judit: Fontos, hogy a bajba jutottak tudják, nincsenek egyedül

A magyar kormány legfontosabb célkitűzése az, hogy minden egyes magyar állampolgár tudja, hogy biztonságban van, és hogyha bűncselekmény áldozatává válik, akkor tudja, hogy van segítség – jelentette ki Varga Judit Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Varga Judit: Fontos, hogy a bajba jutottak tudják, nincsenek egyedül
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH

Az igazságügyi miniszter a hazai áldozatsegítés és áldozatvédelem rendszerének fejlesztéséről, valamint az áldozatsegítő központok országos hálózatának kiépítéséről beszélt. Kiemelte, a hálózat kiépítésének távlati célja, hogy a lehető legközelebb tudják hozni az állampolgárokhoz a fizikailag elérhető segítségközpontot, amelyből minden egyes megyeszékhelyen lesz egy.

Ezzel kapcsolatban elmondta, egy szakember azonnal elirányítja a segélykérő tárcsázót a legközelebbi segítségnyújtó ponthoz, a vonal ingyenes és 24 órán át hívható.

Objektum doboz

– A mi feladatunk ezekben a központokban, hogy mindenképpen a személyre szabott, abban az adott helyzetben bajban lévő állampolgárnak a legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez lehet adott esetben egy jogi segítségnyújtás, lehet azonnali pénzügyi segély, de lehet pszichológiai, hosszú távú segítségnyújtás is. Nagyon szeretném, ha egyetlen gyermeknek, se felnőttnek nem kellene bántalmazást elszenvednie – hangsúlyozta Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink