Belföld

Ismét hazugságon kapták az Indexet

Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás - állította szombati cikkében a baloldali Index. A felsorolásban szerepel a Balatonalmádiban zajló sportfejlesztés is, vagyis a lap szerint az ezzel kapcsolatban korábban kiadott kormányhatározatot visszavonták. A cikkben megjelölték a vonatkozó számot a Magyar Közlönyből.

Ismét hazugságon kapták az Indexet
Az épület, melyben az Index szerkesztősége található
Fotó: Google Maps

Azonban ebből azonnal kiderül, hogy a közlöny szövegét az Indexnél nem sikerült értelmezni, ugyanis a Magyar Közlönyben az általuk hivatkozott 1521/2020 (VIII. 14.) Kormányhatározat f-pontjában azt olvashatjuk, hogy a Balatonalmádira vonatkozó, eredeti és az Index szerint „visszavont” 1037/2019 (II.14.)-es kormányhatározat négy pontjából pusztán a harmadikat vonták vissza, ami a pénzügyminiszter költségvetési visszapótlási feladatára vonatkozik. Nem sikerült értelmezni, vagy - ami a valószínűbb - a baloldali propagandaújság tudatosan félreértelmezte - írja az Origo.

A beruházás megvalósulásának tehát nincsen semmi akadálya, ahogy erre Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet a közösségimédia-oldalán. Egy képet is megosztott, amin látszik, hogy jól halad az építkezés. Azt is írta, hogy ősszel már használható lesz az új épület.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány beindulhat

ĀHiába jelentették be a baloldali pártok a közös jelöltállítást, valójában csak most kezdődik a marakodás a különböző pozíciókért, a bukott kormányfő diktálná a feltételeket