Belföld

A választásra készülnek a Soros-szervezetek

Képzésekkel és egyéb akciókkal erősítenék a politikai aktivizmust az NGO-k, amelyek mozgalmat is szerveznének

A 2022-es baloldali kampánynak megágyazó politikai akciókkal készülnek az őszre a Soros-szervezetek – derül ki a Tűzfalcsoport nevű blog összeállításából.

A választásra készülnek a Soros-szervezetek
Gyakorolják a nyomást. Tüntetés a civil törvény ellen 2017-ben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A TASZ például a helyi aktivizmusról indít képzést, amelyre a következő felvetésekkel toborozzák az érdeklődőket: „Hogyan legyél aktív tagja a politikai közösségednek? Mi az a közmeghallgatás? Mihez van ott jogod? Hogyan keresheted meg az önkormányzati/országgyűlési képviselődet?” Ez a lelkesedés nem új a szervezet részéről, például a 2018-as parlamenti voksolás előtt is számos hasonló kezdeményezésük volt, egy kerekasztal-beszélgetésükön például ellenzéki politikusok aggódtak a választások tisztasága miatt, kritizálva a kormányt. „A demokrácia nem egy nap. Nemcsak a szavazás napján, hanem bármikor tehetünk érte” – írták akkor, közölve, mindig is ebben a tevékenységben akarnak segítséget nyújtani.

Csapatépítésbe kezdenek a Közélet Iskolájánál. Kellenek az emberek plakátot ragasztani 2022-ben, és valakinek majd a szórólapokat is ki kell szórnia. Mi lehet alkalmasabb a csapatok összekovácsolására egy jó kis társasjátéknál? – írta a blog, ismertetve az önszerveződés érdekében indított újabb kezdeményezést. A szintén Soros által is pénzelt Közélet Iskolája arra próbálja kiképezni az érintetteket, hogyan „lehet hatásosan fellépni, kampányolni, mozgalommá szerveződni és tenni egy igazságosabb világért”. A szervezet külön képzést szervez arról is, hogy hogyan lehet minél jobban megörökíteni, a médián keresztül a leghatásosabban közvetíteni a különböző akciókat.

Az Amnesty International a következő felhívással élt: „Pár hét alatt több mint tízezren szólítottuk fel az alapvető jogok biztosát, hogy vizsgáltassa felül a május 19-én elfogadott, transznemű emberek jogait sértő törvényt az Alkotmánybírósággal. Miért fontos ez az ügy? Milyen eszközökkel léphetünk fel a jogsértő törvényekkel szemben? Miben mérjük egy akció sikerességét? Programunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ.”

Kapcsolódó írásaink

Álcivilek őszi hadjárata

ĀIsmét brüsszeli felkérésre mondtak ítéletet hazánkról a Soros-szervezetek, a készülő jelentés tartalma borítékolható

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom