Belföld

Németh Angéla cseles előterjesztése

A rákospalotai DK-s polgármester fővárosi bizottsági elnökként nem tudott eredményt felmutatni az útfelújításoknál

Egyedülálló előterjesztéssel készül Cserdiné Németh Angéla Budapest XV. kerületében az augusztus 25-i rendkívüli testületi ülésre. A DK-s polgármester – aki tagja a párt elnökségének is – olyan javaslattal rukkol elő, hogy a testület kérje fel a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőket, lobbizzanak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél.

Németh Angéla cseles előterjesztése
Lobbizást vár el a fideszesektől Németh, csak nekik erről nem szólt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Érjék el, hogy a városrész részesüljön a kormány által bejelentett és beígért ötmilliárd forintos fővárosi útfelújítási pályázatból. Önmagában ezzel még nem is lenne gond – mondta lapunknak Lehoczki Ádám, a Fidesz-KDNP frakció vezetője –, ha a polgármester erről előzetes egyeztetést folytatott volna velük. Kvázi megkérte volna őket a lobbizásra. Csakhogy Cserdiné Németh Angéla nagyszabású tervét csupán a Hvg-vel közölte, majd az ATV Reggeli Start című műsorában is belengette – nekik viszont említést sem tett róla.

A frakcióvezető szerint nem szerencsés ilyet a sajtóban megüzenni, de a dolog azért is abszurd, mert a Fidesz-KDNP nem, csak az önkormányzat pályázhat. Továbbá azt sem tudják, mekkora összegre, mely utak felújítására pályázna a kerület. Lehoczki szerint mindezt előterjesztésbe foglalni olyan, mintha a polgármester utasítaná őket a lobbitevékenységre. „Ha a próbálkozás sikertelen lesz, aminek ezernyi oka lehet, például hibás, nem megfelelően előkészített pályázat, akkor nekünk kellene elvinni a balhét. Ha viszont eredményesen lobbizunk, majd megírja a Hvg, hogy a kormány csak fideszeseknek ad pénzt” – mutatott rá.

Megjegyezte, a DK-s polgármesternek inkább arról kellene számot adnia, hogy a fővárosi önkormányzat városfejlesztési bizottsága elnökeként miért pályázott csekély eredménnyel a fővárosi önkormányzat útfelújítási pénzeire. Miközben lényegében majdnem mindenütt ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak adtak pénzt Karácsony Gergelyék.

Kapcsolódó írásaink