Belföld

Gyurcsány a baloldal karmestere

Meghajoltak Gyurcsány Ferenc akarata előtt az ellenzéki pártok, miután csütörtökön kiderült: megkezdték a hivatalos egyeztetéseket a következő országgyűlési választásra való felkészülésre. 

Gyurcsány a baloldal karmestere
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum Mozgalom és a Jobbik által szignált nyilatkozatban az szerepel, a pártok kinyilvánították szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, győzelem esetén pedig a közösen elfogadott program és elvek alapján kívánják kormányozni Magyarországot.

A dokumentum szerint a pártelnökök, így Gyurcsány Ferenc, Tóth Bertalan, Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Kendernay János, Fekete-Győr András és Jakab Péter megállapodtak abban, hogy „az ország érdekében közös programot alkotnak, és az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásánál a tárgyalásos út mellett az előválasztás intézményét is legitim eszköznek tekintik".

Közölték továbbá: döntés született arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az időközi választáson a jobbikos Bíró László személyében közös összellenzéki jelöltet állítanak.

Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Koncz Ferenc július 10-én tragikus körülmények között hunyt el. Az összellenzéki jelölttel szemben a kormánypártok Koncz Zsófiát fogják indítani.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom