Belföld

Nem volt tartós a béke a balos belháborúban

Fekete-Győr szerint Gyurcsányék nem képesek megfékezni embereiket

Nem sikerült lezárni a gödi ügyet – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke tegnap az ATV-ben azt követően, hogy a múlt szombaton Tihanyban négyszemközti megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenccel.

Nem volt tartós a béke a balos belháborúban
A DK és a Momentum vezére Tihanyban állítólag konstruktív tárgyalást folytatott
Fotó: Facebook

Fekete-Győr szerint a találkozó konstruktív volt, és saját politikusai végre is hajtották az egyezség rájuk vonatkozó részét. A DK három gödi képviselője azonban nem engedelmeskedett a felszólításnak. A Momentum vezetője arról beszélt, együtt tudnak működni Gyurcsányékkal, ám ahhoz az kellene, hogy a DK tagjai is fegyelmezettek legyenek. Kijelentette: „a Momentum teljes közösségében alapvetés, hogy valamennyi ellenzéki pártnak közösen kell indulni a 2022-es országgyűlési választásokon. Mégpedig közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel. Ez nem azt jelenti, hogy az ellenzéki oldalon nem lehetnek konfliktusok, ha vannak, azokat rendezni kell”.

A gödi belháború kapcsán a Momentum Mozgalom felszólította a DK-t, a Jobbikot és az LMP-t, hogy zárják ki soraikból azokat a képviselőket, akik elárulták az ellenzéki összefogást. Fekete-Győrék tegnapi közleményükben azt írták, megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a három párt gödi képviselői nem mutatnak együttműködési készséget, és nem hajlandók megfelelni saját pártvezetőik kéréseinek. Gyurcsányék hiába próbáltak meg mindent, nem voltak képesek megfékezni elszabadult gödi képviselői­ket – állapította meg a Momentum.

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfőn a Demokratikus Koalíció három helyi politikusa szembefordult a bukott miniszterelnökkel: Lőrincz László, a város alpolgármestere, Szilágyi László, a pénzügyi bizottság alelnöke, valamint Tóth Ágnes, a DK Pest megyei képviselője felfüggesztette párttagságát. A renegát DK-s politikusok nem nyilatkoznak az ügyben a sajtónak.

A gödi képviselő-testület tegnap este lapzártánk után rendkívüli ülést tartott. A Magyar Nemzet információja szerint az egyik napirendi pont újabb fegyelmi indítása Balogh Csaba momentumos polgármester ellen a szervezeti és működési szabályzat, a beszerzési szabályzat megszegése, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyása tárgyában.

Kapcsolódó írásaink