Belföld

Jakab Péter átrendezte a Jobbik-médiát

Jakab Péter, a Jobbik elnöke teljesen átrendezte a párt médiáját. Az Origo szúrta ki, hogy az Alfahírt és az N1TV-t jegyző Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány átkerült Béres Ferenc Attilához, Jakab médiavégrehajtó emberéhez, a párt kommunikációs igazgatójához, ezzel pedig a politikusok után a pártmédia is felsorakozott a Gyurcsány Ferenc által irányított baloldali összefogás mögé.

Jakab Péter átrendezte a Jobbik-médiát
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A portál azt írja, a hivatalos bírósági iratok szerint az elmúlt hetekben a pártvezetés gyakorlatilag lefejezte a Jobbik korábbi médiavezérkarát, akiknek a helyére maximálisan lojális, és megbízható kádereket ültetett.

A Jobbik médiájának három fontosabb szereplője van: az Alfahír, az N1TV, valamint a Zsúrpubi.

A Zsúrpubi főszerkesztője újhullámos jobbikosként Béres Ferenc Attila volt, aki szokatlan módon még Sneider Tamás elnöksége alatt Jakab Péter szolgálatába állította a portált. A felületen sorra jelentek meg az akkor még csak pártszóvivőként tevékenykedő politikust éltető írások, ráadásul egyre több pozitív cikk bukkant fel az egykori ősellenségről, a Demokratikus Koalícióról.

Az Alfahírt és az N1TV-t kiadó Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány pedig sokáig a pártvezetés belső ellenzékének, a Szávay-körnek a kezében volt. Azonban Jakab Péter eltávolította a vele szemben kritikus szereplőket, és Béres Ferenc Attilát rakta az alapítvány élére. Ez pedig azt jelenti, hogy Jakab leghűségesebb médiaembere gyakorlatilag egyeduralkodó lett a Jobbik-médiában.

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány vezetésébe beültették továbbá Nunkovics Tibor jobbikos parlamenti képviselőt, Balassa Péter szombathelyi önkormányzati képviselőt, és Pörzse Sándor, egykori jobbikos képviselőt, aki a 2018-as választások előtt Kálmán Olga műsorában együtt kampányolt az azóta már hivatalosan is DK-politikussá lett riporternővel.

A személycserékkel egyértelműen eldőlt, hogy a Jobbik politikusai után a pártmédia is felsorakozott a Gyurcsány Ferenc által irányított baloldali összefogás mögé - fogalmazott az Origo.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom