Belföld

Nem tétlenkedik a zuglói balos álhírgyár, kamuznak a Teleki akadálymentesítéséről

Letagadott fejlesztések

Tovább hazudik Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője a Teleki Blanka Gimnáziummal kapcsolatban – erre hívta fel a figyelmet Borbély Ádám budapesti Fidelitas-elnök, a Fidesz új zuglói választókerületi elnöke. Közösségi oldalán azt írta: „Itt az újabb álhírbotrány Zuglóból! Azok után, hogy lelepleztem Tóth Csaba hazugságát, újabb fokozatra kapcsolt a szocialista álhírgyár.

Nem tétlenkedik a zuglói balos álhírgyár, kamuznak a Teleki akadálymentesítéséről
A budapesti Teleki Blanka Gimnázium
Fotó: MH

Hiába a miniszteri válasz, hiába az építkezés képei, továbbra is fizetett hirdetésben hazudnak, és továbbra is alternatív valóságot építenek a gyűlölködők számára. Nincs min csodálkozni, ez a videóhamisító Török Zsolt és Korózs Lajos pártja. Zugló többet érdemel!” – fogalmazott Borbély Ádám.

Objektum doboz

Korábban, július végén a 444.hu portálon jelent meg egy cikk a drámai, Visszatérne az iskolájába a vonatbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült lány, de a tankerület sokallja a gimnázium akadálymentesítésének 7,5 milliós költségét címmel.

Azt állították, az egy éve vonat alá esett diáklány a rehabilitáció után ismét régi iskolájába, a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumba járhatna, csakhogy a százhúsz éves épület nem akadálymentesített, a tankerület pedig jelezte: a munkálatokra nem tudnak forrást biztosítani.

A cikkben idézték Rétvári Bencének, a humán tárca parlamenti államtitkárának írásbeli válaszát, amelyet Tóth Csaba kérdésére adott. Csakhogy a válaszban az államtitkár éppen arról tájékoztatta a szocialista képviselőt: vizsgálják a lehetőségeket annak érdekében, hogy a közeljövőben az akadálymentesítés megvalósulhasson.

Rétvári közösségi oldalán is cáfolta az álhíreket, tudatta: „Első ütemben a vizesblokk akadálymentesítése indult meg, augusztusban érkezik a széklift. A rámpákat most gyártják. Egyetlen magyar sincs egyedül!” – fűzte hozzá az államtitkár az általa feltöltött fotókhoz, amelyeken azt akadálymentesítés munkálatai láthatók.