Belföld

Óriási összefogás a mohácsi Fidesz–KDNP jelöltjei mögött

Szombaton kezdhették meg Mohácson a pártok és a jelölőszervezetek az ajánlások gyűjtését a szeptember 27-én esedékes időközi választásra. Pávkovics Gábor polgármesterjelölt és a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjei elsőként adták le az íveket, alig két óra alatt a szükségesnél jóval több aláírást gyűjtöttek össze.

Óriási összefogás a mohácsi Fidesz–KDNP jelöltjei mögött
Alig két óra alatt összegyűjtötte Pávkovics Gábor a polgármesterjelöltséghez szükséges aláírásokat
Fotó: Facebook/Pávkovics Gábor

A szeptember 27-én esedékes mohácsi időközi választáson indulni szándékozók szombattól kezdhették meg a hivatalos jelöltté váláshoz szükséges ajánlások gyűjtését.

Ezt a Fidesz-KDNP jelöltjei nem egészen két óra leforgása alatt teljesítették úgy, hogy az elégségesnél jóval több támogató aláírást gyűjtöttek, így Pávkovics Gábor polgármesterjelölt és a nemzeti oldal képviselőjelöltjei elsőként adták le az aláírásokat tartalmazó íveket a Helyi Választási Irodán – számolt be a mohacsiujsag.hu.

Mint írják, a Fidesz-KDNP jelöltjei mindazonáltal továbbra is várják támogatóikat a standjaiknál. Az ívek végső leadási határideje augusztus 24., ezt követően további jelöltek elindítására már nincs lehetőség.

A pártok és jelölőszervezetek, illetve a függetlenként indulni szándékozóknak még bő két hetük van a kellő számú ajánlás begyűjtésére. Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is polgármesterjelölt legyen Mohácson, háromszáz aláírást kell összegyűjtenie.

A nyolc egyéni választókerületben a képviselőként indulni szándékozóknak a legkevésbé népes, 7-es számúban nyolc, míg a legsűrűbben lakott 4-es számúban 26-ot kell gyűjteniük, a többiben kilenc és 24 között változik a limit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom