Belföld

Koncz Zsófia lett a Fidesz jelöltje a szerencsi időközi választáson

A nagyobbik kormánypárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezetének (Tiszaújváros és Szerencs környéke) döntése értelmében, a tragikus motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje az őszi időközi választáson. 

Koncz Zsófia lett a Fidesz jelöltje a szerencsi időközi választáson
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselőválasztást a tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben, amelyen a választók a július 10-én tragikus körülmények között elhunyt Koncz Ferenc utódjáról döntenek.

A Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezete tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia jelöltségét támogatta a soron következő, időközi országgyűlési választáson - írja a Fidesz közleménye.

Objektum doboz

Koncz Zsófia 30 éves, jogász. Ő és a férje is Szerencsen születtek és nőttek fel. 

Koncz Zsófia a helyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolába, majd a Bocskai István Gimnáziumba járt. Jogi diplomáját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, időközben egy éven keresztül - ösztöndíjjal - Franciaországban is tanult. Több nyelven, angolul, franciául és németül is beszél.

Korábban versenyszerűen kézilabdázott és táncolt, a hobbijai közé tartozik a lovaglás és a motorozás.

2017-től kezdődően a Washingtoni Magyar Nagykövetségen a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik. 

Koncz Zsófia hosszú ideje aktív a közéletben.

2005-ben huszadmagával megalapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Az Origo úgy tudja, hogy Koncz Zsófia már gyerekkorától nagyon érdeklődött édesapja munkája után, járta vele a környéket, és már 15 évesen segítette Koncz Ferencet a 2006-os országgyűlési választásokon. Ezért jól ismeri a választókerületet, az ott élő embereket.

Ezért gondolta úgy a Fidesz helyi szervezete, hogy nemcsak alkalmas, de méltó is arra, hogy továbbvigye Koncz Ferenc örökségét, és megvalósítsa édesapja terveit, elképzeléseit. 

Kapcsolódó írásaink