Belföld

„Kiválóan működik ez a szisztéma”

Nemzeti konzultáció 2020. Kósa Ádám: Az ellenzék tiszteletben kell hogy tartsa a nép véleményét

Fontosnak tartom a nemzeti konzultációt, mert úgy vélem, minden olyan újszerű megoldás, amellyel lényeges ügyekben meg tudjuk kérdezni az emberek véleményét, értékes, hasznos – mondta lapunknak Kósa Ádám EP-képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke.

„Kiválóan működik ez a szisztéma”
Remélem, az emberek úgy találják majd, hogy a kormány a járvánnyal kapcsolatban eddig megfelelő intézkedéseket hozott – mondta Kósa Ádám
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Véleménye szerint a kormány a konzultáció segítségével az ország minden polgárának el tudja küldeni kérdéseit, nem kell megszerveznie egy népszavazást, és akinek van rá hajlandósága, válaszolhat. Az, hogy a balliberális oldal mennyire támadja a kezdeményezést, azt mutatja, hogy ez az eszköz valóban hasznos, mert megerősíti a kormányzati intézkedéseket – emelte ki Kósa Ádám. Megjegyezte: volt már rá példa, hogy a többség olyan álláspontot alakított ki, amely nem feltétlenül jó az ellenzéknek, illet­ve nem egyezett az álláspontjával. A nép véleménye igenis fontos, a demokráciának éppen ez a lényege, és ezt az ellenzéknek is tiszteletben kellene tartania – vélekedett az EP-képviselő.

Kitért arra is: Nyugat-Európában ez a megoldás egyáltalán nem ismert, ezért folyamatosan tájékoztatniuk kell képviselőtársaikat az Európai Parlamentben, mert nehezen értik meg a nemzeti konzultáció lényegét. Ugyanakkor azt látják, hogy majdnem minden nemzeti konzultációra, amit eddig tartottunk, több mint egymillió válasz érkezett. Ez ugyancsak azt bizonyítja, hogy ez a szisztéma kiválóan működik – húzta alá. Mint folytatta, az is lényeges, hogy a konzultáció akadálymentes, így a látássérültek vagy a siketek számára is kitölthető az interneten keresztül.

„A feltett kérdések mindegyike fontos, de különösen annak tartom a Soros-féle kölcsönre, valamint a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre vonatkozó kérdéseket. Remélem, az emberek úgy találják majd, hogy a kormány a járvánnyal kapcsolatban eddig megfelelő intézkedéseket hozott” – fűzte hozzá Kósa Ádám.

Kapcsolódó írásaink