Belföld

Kormányzásképtelen, civakodó pártok

Borítékolható volt, hogy előbb-utóbb kirobban a háború a Gyurcsány Ferenc vezette DK és a Momentum között – mondta lapunknak Deák Dániel politológus.

Kormányzásképtelen, civakodó pártok
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a két párt nagyjából azonos támogatottsággal rendelkezik, azonban Gyurcsány célja az egyedüli vezető szerep betöltése az ellenzéki oldalon, ezért gyengíteni akarja a Momentumot. Ehhez tökéletes lehetőséget nyújtott Göd, ahol a gyenge kezű momentumos polgármester fél év alatt megbukott, felbomlott az ellenzéki együttműködés. Mindez rávilágít arra, hogy az ellenzéki pártok egymást még a Fidesznél is jobban utálják, nem tudnak hosszú távon együttműködni, képtelenek lennének az országot irányítani. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a baloldali politikusok azt ígérték tavaly októberben, hogy az egyes önkormányzatokban megmutatják majd, miként kormányoznának 2022 után. Az elmúlt hónapok eseményei azt bizonyítják, hogy az ellenzék kormányzásképtelen, civakodó pártok gyülekezete, közös identitás hiányában hamar felbomlik az összefogás, és egymásnak esnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom