Belföld

A 444, a 24.hu és a hvg.hu közreműködhetett az Index szétverésében

Bodolai László után újabb baloldali szereplő ismerte el, hogy a baloldalnak köze volt az Index szétveréséhez. Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője arról beszélt a Reaktor Podcast adásában, hogy a 444, a 24 és a hvg üzletileg jól járt a helyzettel, és - ahogy fogalmazott - „fűtötték az Index-konfliktust”.

A 444, a 24.hu és a hvg.hu közreműködhetett az Index szétverésében
Az épület, melyben az Index szerkesztősége található
Fotó: Google Maps

Az ominózus adás vendége Bodoky Tamás, a Soros György által finanszírozott Átlátszó főszerkesztője és Rényi Dániel, a szintén a spekuláns szócső-blogja, a 444 újságírója volt.

A téma, mint a balliberális médiában állandóan, természetesen most is az Index helyzete volt, a beszélgetés elején pedig rögtön szóba került Uj Péterék kiválása az Indexből. Mint ismert, a Soros blogjának mostani főszerkesztője több kollégájával együtt még 2013-ban távozott a portáltól, aminek máig ható következményei vannak - írja az Origo

A 444 indulása kimondva-kimondatlanul arról szólt, hogy Uj Péter jó pár indexes újságíró és menedzser leigazolásával bedönti az Indexet - írta körül az akkori konfliktust a műsorvezető. Ez a törésvonal a mai napig megvan, az akkor kialakult sérelmek mentén alakult ki a mostani belharc, amit a régi és az új indexesek vívtak-vívnak egymással. 

Azután, hogy szóba került az Uj Péter-féle korábbi puccskísérlet, Bodoky a jelenlegi helyzetre vonatkoztatva a következőt mondta:

Biztos, hogy benne van az Index-sztoriban, hogy a konkurensek, nemcsak a 444, hanem a HVG vagy a 24.hu is fűtötte ezt a konfliktust egy kicsit, mert üzletileg ők jól járnak, ha az Index bedől vagy hátrébb sorolódik.

Majd megismételve a korábbiakat, kijelentette: „azt gondolom, hogy ezek a portálok egyértelműen érdekeltek az Index bedőlésében, és nagyon visszafogottan kellett volna vagy kellene foglalkozniuk ezzel a témával.”

Kapcsolódó írásaink

Soros-nyomulás az Index körül

ĀPiacszerzési szándékok is erősen felsejlenek a hírportál szétesése kapcsán, az üzleti titkok kiszivárogtatása miatt pedig rendőrségi nyomozás indulhat