Belföld

Korszerűbbek a szabadstrandok

Őri László közgyűlési elnök szerint hamis látszatot keltett az MSZP

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke kezdeményezésére szemrevételezték az érintett megyei és helyi önkormányzatok vezetői vasárnap a balatoni szabadstrandok helyzetét.

Korszerűbbek a szabadstrandok
Őri László: A strandok többsége is megújult az elmúlt években
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Bár Baranya nem határos a közkedvelt üdülőhellyel, a megyei közgyűlés elnöke szerint számukra legalább olyan fontos a tó helyzete, mint a közvetlenül érintett megyéknek. Örömmel tapasztalta, hogy a szabadstrandok száma nem csökkent, ráadásul számos fejlesztés is megvalósult.

„Engem is nagyon meglepett a szo-cialisták felvetése, akik a szabadstrandok megvédésével kampányoltak az elmúlt időszakban, de újfent hamis látszatot keltettek, a politikai lufi ismét szétpukkant” – beszélt a bejárás tapasztalatáról lapunknak Őri László. Baranyából a legtöbben a déli parti Fonyódra, Lellére, Boglárra, Fenyvesre mennek pihenni, ezért ezt a területet járták végig. Nem csupán több lett a szabadstrand, az évtizedek óta meglévők többsége meg is újult az elmúlt években a Magyar Turisztikai Ügynökségnek köszönhetően. A boglári polgármestertől, Mészáros Miklóstól megtudtuk, a város legnagyobb szabadstrandjára, a közkedvelt Platánra egymilliárd forintot költöttek. Mindez jól érzékelteti, hogy évről évre egyre kulturáltabb, kényelmesebb körülmények között pihenhetnek a szabadstrandokon is a nyaralók. Erről pedig ezekben a meleg napokban a legjobb, ha mindenki saját szemével győződik meg, és nem dől be az álhíreknek.

A szemle egyúttal azt is bizonyította, hogy hazai környezetben is kényelmesen el lehet tölteni a szabadságot – részletezte Őri László. Az európai járványveszély miatt hatványozottan fontos, hogy lehetőleg minél több időt itthon töltsünk a szabadságunk idején – folytatta a megyei elnök. Hozzátette, az MSZP felvetése annyit ért, hogy még többet beszélhetünk a tó körül megvalósult fejlesztésekről, hiszen a Balaton valóban mindenkié, és a használatában senkit nem is korlátoznak. Mivel a megye számos települése működtet üdülőt a tóparton, így sok család és rászoruló gyermek idén is biztonságos körülmények között fürdőzhet a kedvelt strandokon.

Kapcsolódó írásaink