Belföld

Dilettantizmus vagy visszaélés?

Fürjes Balázs a Lánchíd-ügyről: A Városháza nem csinál mást, csak vagdalkozik és másra mutogat, miközben készül az A-híd mutyi

Karácsony Gergely megpróbálta helyzetbe hozni az egyik építőipari céget a Széchenyi Lánchíd felújítása kapcsán – erre lehet következtetni abból a vitából, amely hétfőn robbant ki a baloldali főpolgármester és a Közbeszerzési Hatóság (KH) között.

Dilettantizmus vagy visszaélés?
Fürjes Balázs: A Városháza nem csinál mást, csak vagdalkozik és másra mutogat (...) miközben készül az A-híd mutyi
Fotó: MH

Megírtuk, a KH tartalmi hibák miatt dobta vissza a BKK tenderét, hiszen kiderült, bár a jogszabályok nem teszik lehetővé az ilyen típusú közbeszerzéseknél a jelentkezők nyolc évnél régebbi referenciamunkáinak figyelembevételét, a BKK mégis tízéves referenciaidővel írta ki a tendert. Sajtóspekulációk szerint Karácsonyék ezzel a lépéssel azt az A-híd nevű vállalatot is helyzetbe hozták volna, amely Demszky Gábor főpolgármestersége alatt kapott megbízást a Margit-híd felújítására.

A Párbeszéd társelnöke először a főváros dilettantizmusát takarva farkast kiáltott – mondván, hogy a KH politikai, versenyszűkítő döntést hozott a projektkiírás elkaszálásával –, később azonban már visszakozott, és elismerte, hogy a hatályos szabályok és a Lánchíd felújításának sürgető szüksége nem ad más lehetőséget, mint a hatóság előírásának beépítését a kiírásba. Ezt a BKK kedden megtette. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Twitter-oldalán tegnap úgy kommentálta a történteket: „A Városháza nem csinál mást, csak vagdalkozik és másra mutogat (...) miközben készül az A-híd mutyi".

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom