Belföld

Elhanyagolják Péterffyék az önkormányzat közszolgáltató cégeit

Tovább gyűrűzik a pécsi felmondási hullám

A Péterffy Attila-féle balliberális városvezetés döntésképtelensége miatt indult felmondási hullám Pécs közszolgáltató cégeinél – mondta lapunknak Őri László, a megyeszékhely korábbi fideszes alpolgármestere.

Elhanyagolják Péterffyék az önkormányzat közszolgáltató cégeit
Fotó: MH

Amint arról beszámoltunk, a város legfontosabb közszolgáltató cégeitől, így a városüzemeltetésért felelős BIOKOM-tól, valamint az ivóvíz-szolgáltatást végző Tettye Forrásháztól is többen felálltak. Őri László – utalva Kiss Tibor, Sándor Zsolt, Zalayné Cseresznyés Tímea távozására – úgy vélte: olyan kiváló szakemberek, vezetők mondtak fel, akik már több éve, évtizede szolgálták a várost politikai kurzusoktól függetlenül.

Arról, hogy miben nyilvánul meg Péterffyék immár kilenc hónapja tartó döntésképtelensége, a korábbi városvezető úgy fogalmazott: „úgy tudom, az önkormányzati cégek vezetőinek egy részével nem tart rendszeres kapcsolatot a város balliberális vezetése, a vállalatok az önkormányzatnak írott hivatalos levelekre több esetben válaszokat sem kapnak, az önkormányzat pedig, mint tulajdonos hatáskörébe tartozó ügyekben számos esetben a döntések vagy elmaradnak, vagy késve születnek meg”. A fideszes politikus lapunknak hangsúlyozta: „Ez a folyamat minket pécsieket aggodalommal tölt el, hiszen a szakemberek távozásával romolhat a városi közszolgáltatások minősége”.

A Pécs Aktuál, amely először számolt be a Baranya megyei felmondási hullámról, pénteken arról írt, hogy nem csak a BIOKOM, illetve a Tettye Forrásház lehet érintett, több más önkormányzati cégtől is távozhatnak vezető tisztségviselők.

Kapcsolódó írásaink