Belföld

„Az újbudai baloldal gyáván megfutamodott”

Az újbudai baloldal gyáván megfutamodott a Fidesz kezdeményezése elől - jelentette ki a kerület kormánypárti önkormányzati képviselője, miután a baloldali pártok politikusai nem jelentek meg a hétfői testületi ülésen, ahol az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről szóló politikai nyilatkozatról döntöttek volna.

„Az újbudai baloldal gyáván megfutamodott”
Az újbudai baloldal gyáván megfutamodott a Fidesz kezdeményezése elől
Fotó: XI. kerületi Fidesz - Újbuda

Megfutamodott a baloldal, ismét bebizonyították, hogy nem tudnak élni a kerületi emberek megelőlegezett bizalmával, csak a saját politikai érdekeiket nézik, nem törődnek sem az alapvető emberi jogokkal, sem az újbudaiak képviseletével.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői által sürgős jelleggel indítványozott rendkívüli testületi ülés határozatképtelennek bizonyult. Az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről szóló politikai nyilatkozatot nem tudta elfogadni a testület - írja a XI. kerületi Fidesz - Újbuda Facebook-oldal.

Pedig a DK-s László Imre polgármesternek írt hivatalos indítványban külön kihangsúlyozásra került az ülés sürgős jellege mellett a határozatképesség fontossága is (ha ez nem lenne magától értetődő) - teszik hozzá.

Kiemelik: gyávaságuk miatt Újbuda jó híre ismét csorbát szenvedett. A baloldali képviselők továbbra sem foglalnak nyíltan állást a polgármester nácimosdató, európai demokratikus alapelvekkel ellentétes kijelentéséről. Továbbra sem derül ki, hogy elítélik vagy egyetértenek vele és netán ők is szimpatizálnak Hitler munkásságával?!

A távolmaradás nem mentesít senkit a felelősség alól! Aki némán, tétlenül nézi a náci diktátor méltatását, mely alapjaiban sérti meg a holokauszt áldozatainak emberi méltóságát, kegyeleti jogait, szintén az emberi jogok ellen szavaz és nem méltó a politikai pályára - hívják fel a figyelmet a baloldali politikus hatalmas botrányára.

László Imre szégyent hozott Újbudára, a felelősséget a tetteiért továbbra sem vállalja - állítják a Fidesz újbudai önkormányzati képviselői.

Polgármesterként az ő feladata lenne megvédeni, képviselni az itt élők érdekeit, különösen ebben a sajátos helyzetben, amikor a napi támadások az ő felelőtlen, megbotránkoztató szavai következtében zúdulnak a kerület lakosaira. A DK-s politikus nem méltó arra, hogy Magyarország ötödik legnagyobb városának, a 150 ezer ember otthonául szolgáló XI. kerületnek a vezetője legyen - teszik hozzá.