Belföld

Gyurcsány Ferenc vállalhatatlanul bánt a fiatalokkal

Gyurcsányék kormányzásuk alatt teljesen bizonytalanná tették a fiatalok jövőjét: tandíjat és munkanélküliséget hoztak a fiatalokra. Az egyetemekre csak pénzért engedték volna a fiatalokat, és egekben volt a fiatalok munkanélkülisége. Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt annyit tudott mondani a fiataloknak, hogy ők a „legnagyobb a tehertétel az országnak, mert itthon akarnak boldogulni ahelyett, hogy külföldre mennének dolgozni” - írja a Fidesz lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében.

Gyurcsány Ferenc vállalhatatlanul bánt a fiatalokkal
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar fiatalokat egyre versenyképesebb egyetemek, a munkaerőpiacon értékesebb diplomák, munkalehetőségek és növekvő bérek várják. A felsőoktatási felvételi a koronavírus-járvány közepette és a baloldal gáncsoskodásai ellenére is rendben zajlott le - írják. 

Hozzáteszik: a mostanihoz hasonlóan magas arányban még soha nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe, a jelentkezők közel háromnegyede sikeresen felvételizett. A felvettek több mint 80 százaléka állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait, és akár kamatmentes diákhitelt is fel tud venni. A kormány segítségével a járványhelyzet alatt már több mint 95 ezren juthatnak diplomához nyelvvizsgamentességgel.

Kapcsolódó írásaink