Belföld

Az utolsó pillanatban dönthetnek a Lánchíd ügyében

Ismét napirendre kerül a felújítás, a BKK igazgatósági tanácsának tagjai csak tegnap értesülhettek a mai ülésről

Szinte az utolsó pillanatban kapták meg a BKK igazgatósági tanácsának tagjai a mai ülésről szóló értesítőt – tudta meg lapunk.

Az utolsó pillanatban dönthetnek a Lánchíd ügyében
Fotó: MH/Katona László

Ismert, a Gyurcsány Ferenc bizalmasa által elnökölt fővárosi közlekedési cég elvileg a múlt héten döntött volna a Széchenyi Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárás kiírásáról, a Draskovics Tibor vezette testület azonban végül csak abban állapodott meg, hogy ezen a héten hoznak döntést a rekonstrukció ügyében. Szerda estig úgy tűnt, Karácsony Gergelyék tovább hezitálnak, ezen a héten sem hirdetnek tendert. Ma, kilenc hónapnyi huzavona után aztán mégis pont kerülhet az ügy végére, a korábban bejelentett pénzügyi, műszaki kondíciók figyelembevételével végre dönthetnek a közbeszerzési eljárás kiírásáról.

Hogy mi okozta a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat késlekedését, arra csak feltételezések vannak. Ám érdemes megjegyezni, a baloldali városvezetés úgy vette át a Városháza kulcsát, hogy mind a pénzügyi feltételek – a büdzsében mintegy huszonnégymilliárd forint volt elkülönítve, amelyhez a kormány továbbra is plusz hatmilliárdot biztosítana –, mind a teljes tervdokumentáció rendelkezésre állt a felújításához. S bár a főpolgármester – aki állítólag prioritásként tekint a rekonstrukcióra – tisztában van azzal, hogy a Lánchíd állapota napról napra egyre rosszabb, eddig csak Facebook-bejegyzésekre, sajtótájékoztatókra és az emlékmű toldozgatásra, foltozgatásra tellett tőle. Kérdéses viszont, mi lesz a szintén felújításra szoruló Váralagút és a 2-es villamos aluljárójának sorsa, azok ugyanis kikerültek a projekttervezetből.
Eközben Karácsonyék tovább folytatják az autósok vegzálását: újabb forgalomlassító intézkedésekkel generálnának dugókat Budapesten.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom