Belföld

Szentkirályi Alexandra: Felszámoljuk az illegális szemétlerakókat

Tisztítsuk meg az országot! elnevezéssel projekt indul, amelynek részeként megkezdődik az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása - közölte a kormányszóvivő szerdán a kormány honlapján.

Szentkirályi Alexandra: Felszámoljuk az illegális szemétlerakókat
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra videójában kiemelte: a kormány az év elején elfogadta a klíma- és természetvédelmi akciótervet, hiszen „mindannyian tiszta, szép országot egészséges környezetet és tiszta vizű folyókat szeretnénk”.

Ennek a része az illegális hulladéklerakók felszámolása, amelynek irányába nagy lépést tettek az úgynevezett Hulladékradar applikáció bemutatásával. Ez az ingyenesen letölthető alkalmazás lehetővé teszi, hogy az emberek bejelentsék, ha valahol illegális hulladékot találnak és aztán a hatóságok el tudják távolítani - mondta a kormányszóvivő.

Objektum doboz

Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hozzátette: a kormány kijelölt öt olyan szervezetet, amelyek az illegális hulladék felszámolásának közreműködői lesznek. Ezek a MÁV Zrt., a Magyar Közút Zrt., az erdőgazdasági társaságok, a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint különböző önkormányzatok.

Első körben - augusztusban és szeptemberben - lesz egy pilot projekt minden közreműködő szervezetnél, és annak alapján véglegesítik a projektet az év második felében - ismertette az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom