Belföld

Sorosék ragaszkodnak a börtönbizniszhez

Völner Pál: Nem tetszik a Helsinki Bizottságnak, hogy nem landolhatnak az ügyvédeik letéti számláin a kártérítések

Újabb támadást indított Magyarország ellen a Helsinki Bizottság, ismét az Európa Tanácsnál próbálják védeni a bűnözőket és persze a saját pénztárcájukat – adta hírül közösségi oldalán Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese.

Sorosék ragaszkodnak a börtönbizniszhez
Az Európa Tanácsnál próbálják védeni a bűnözőket – mondta Völner Pál
Fotó: MH/Purger Tamás

Kifejtette, a Soros-féle szervezetnek ezúttal is az a legfőbb kifogása, hogy a börtönbiznisz leállítását szolgáló kormányzati lépések miatt nem landolhatnak az ügyvédeik letéti számláin a kártérítési összegek. Így nem kereshetik zsírosra magukat az üzleten, fogalmazott. Az Európa Tanács honlapján elérhető a Helsinki Bizottság beadványa, amelyben egyebek mellett azt követelik a kormánytól, vonja vissza azt a rendelkezést, amely tiltja, hogy az ügyvédek letéti számlájára mehessen a nem megfelelő börtönviszonyokra hivatkozva megítélt kárpótlás.

Völner egyébként nemrég a lapunknak adott interjúban arról beszélt, a koronavírus miatt kicsit csúszik az új, az áldozatok érdekeit előtérbe helyező szabályozás kidolgozása, erre december végéig kaptak határidőt a kormánytól. A javaslat még ősszel elkészülhet, de például az áldozatok érdekében született eljárásgyorsító módosítást már elfogadta a parlament – hívta fel a figyel-met. Mostani bejegyzésében pedig aláhúzta: a Soros-lobbi folyamatos támadásban van, ezért is fontos, hogy „kitartsunk céljaink mellett, és számoljuk fel végleg a börtönbizniszt.”

Varga Judit igazságügyi miniszter a napokban adott át újabb börtönférőhelyeket, majd arról beszélt, hogy a fogvatartottak, illetve képviselőik részére fizetett milliárdos nagyságrendű kártalanítási összeg joggal sérti a társadalom igazságérzetét. A kormány ezért a kártalanítások jogalapjának megszüntetésével oldja fel ez a helyzetet, csaknem háromezer új fogvatartotti hely megteremtésével. Az elítéltek elzárásuk ideje alatt munkát végeznek, ez biztosítja, hogy a börtön olyan helyszín legyen, amely tükrözi az együttélés alapvető normáit, érvelt a miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Megerősített felhatalmazásra van szükség

ĀA börtönbizniszt felszámoló, valamint az uniós bíróság által megsemmisített civil törvény helyére lépő új jogszabály is elkészül őszre – közölte lapunkkal Völner Pál miniszterhelyettes

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom