Belföld

Bangónét lemondatnák Csepelen

Tóth Mihály volt csepeli MSZP-s polgármester egyetért párttársa összegzésével, amelynek lényege, hogy a baloldali összefogás képviselőit törvénytelenül választották meg

Dobák István egykori MSZP-s csepeli képviselő Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János lemondását követeli, a felvetéssel Tóth Mihály korábbi polgármester is egyetért.

Bangónét lemondatnák Csepelen
Csepel korábbi MSZP-s polgármestere, Tóth Mihály szerint is le kellene mondania Bangóné Borbély Ildikónak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Tóth Mihály, a Csepelt korábban tizenhat évig polgármesterként irányító MSZP-s politikus is egyetért Dobák István egykori szocialista képviselő közösségi oldalán megosztott írásával, amelyben Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnek és Szenteczky János, a csepeli alapszervezet korábbi elnökének a lemondását követeli.

Dobák István  „Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal?” címmel tette közzé tapasztalatait, és ennek során részletesen kifejti, mennyire nem volt sem demokratikus, sem baloldali a parancsuralmi rendszerben működő „összefogás”.

Csepelen a szocialisták által vezetett ellenzéki összefogás egyetlen célja a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Szenteczky János újbóli hatalomra juttatása volt. (Szenteczky 2010-ben Tóth Mihály lemondását követően lett az MSZP helyi elnöke, botrányai miatt 2018-ban lemondott, ám a háttérből ő irányított.)

Azt a folyamatot írja le, hogyan kényszerítette rá a Szenteczky János által vezetett, korrupciós botrányokkal terhelt balliberális csepeli elit az akaratát az összes ellenzéki pártra, és hogyan adták be azok a derekukat a remélt pozíciókért – Dukán András, a Momentum vezetője például egy listás helyért – cserébe. A csepeli szocialista politikus azt állítja: a jelölt- és a listaállítás nem volt demokratikus, nem volt törvényes, a szavazókat becsapták.

Elképesztőnek tartja, hogy Bangóné Borbély Ildikó személyében Kabáról importáltak pártelnököt, a helyi kötődésű szocialistákat háttérbe szorítva. „Szenteczky és Bangóné mindent és mindenkit átvertek” – szögezte le Dobák.

Az írás alapján az összefogás valamennyi csepeli képviselője törvénytelenül lett képviselőjelölt és így képviselő. A csepeli MSZP korábbi képviselőjének posztja alatt több hozzászóló, kilépett párttagok is megerősítették az állításait.

Kapcsolódó írásaink