Belföld

Osztie Zoltán: A kormány harcol az érdekeinkért

Nemzeti konzultáció – 2020

Kitöltötte és visszaküldte már a nemzeti konzultációs kérdőívet Osztie Zoltán, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa is.

Osztie Zoltán: A kormány harcol az érdekeinkért

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége korábbi elnöke lapunknak elmondta, azért tartja fontosnak, hogy minél többen elmondják véleményüket, mert az Európai Unióban hazánkkal szemben megnyilvánuló gyűlölet ellenében ezzel segíthetjük a kormány munkáját. „Látszik, hogy a kormány harcol a nemzeti önérdek-érvényesítés érdekében, ezért az a feladatunk, hogy részvételünkkel felhatalmazást adjunk, és erősítsük az érdekérvényesítést” – fogalmazott. Osztie Zoltán szerint a nemzeti konzultáció legfontosabb kérdései épp ezért azok, amelyek az európai uniós politikára vonatkoznak. Mint ismert, a kormány júniusban kezdte a kérdőív kézbesítését, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi és gazdasági döntésekre, a migrációra és az uniós politikára vonatkozó kérdéseket tartalmaz. A kérdőíveket július 13-ig már csaknem négyszázezren küldték vissza. A kitöltött kérdőívet augusztus 15-ig díjmentesen lehet postára adni. (VA)

Kapcsolódó írásaink

Jövőnk záloga a biztonság

ĀNemzeti konzultáció – 2020. Magyarországon az emberek a génjeikben hordozzák az éberséget, a saját érdekek védelmét és a mögöttes szándékok kiszúrását – mondta Földi László