Belföld

Az időseket megtámadó momentumos szerint a gyerek csak fölösleges költség

A megszületendő magyar gyerekek csak fölösleges költséget jelentenek – többek között egy ilyen bejegyzést tett közzé a nyugdíjasok szavazati jogát elvenni akaró radikális baloldali momentumos Kádár Barnabás - írta az Origo. 

Az időseket megtámadó momentumos szerint a gyerek csak fölösleges költség
Kádár Barnabás
Fotó: Facebook

Fekete-Győr András régi bizalmasa másfél évvel ezelőtt élesen támadta az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervet, mivel szerinte azért nincs szükség arra, mert az automatizálás révén csak felesleges terhei lesznek az államnak a későbbi évtizedekben a most megszületendő gyerekek.

Kádár érvelését nagyban rontotta, hogy egy másik posztjában a migránsok befogadása mellett állt ki. A Momentum radikális baloldali politikusától eddig egyetlen baloldali párt sem határolódott el. Kádár kijelentései világosan megmutatják, hogy mit is gondol a magyarokról és a magyar társadalomról a baloldal.

Bejegyzésében arra hivatkozott, hogy a Mckinsey nevezetű gazdasági tanácsadó cég elemzése szerint 2050-re 15-75 százalék között lesz az automatizálás mértéke Magyarországon. Ráadásul ez még csak a munkába állás pillanata, 20 ledolgozott év után ugyanez a szám 47-99 százalék. Ez azt jelenti, hogy sokan közülük (akik 2019-2020-ban születnek) jó eséllyel nettó költség lesznek az ország számára (természetesen a már most is élő emberekkel együtt, de ez egy adottság) – tette hozzá. 

Gyereket nem, bevándorlást akar

2019 februárjában arról is írt, hogy  30 év múlva majd a bevándorlók termelik meg az akkori idős generáció nyugdíját. Kádár azt is írta, hogy a bevándorlás egy nehéz és érzékeny téma, de lehet jól csinálni. Erős integrációs programmal, olyan emberek lehetnének honfitársaink, akik rengeteget tudnak hozzátenni a gazdasághoz. Amikor tehát a magyar gyerekek megszületéséről van szó, akkor azzal érvelt a Momentum politikusa, hogy az „automatizált" termeléséhez szinte nem is kell majd ember, azonban egy másik bejegyzésében már a bevándorlás mellett érvelt, arra hivatkozva, hogy kell a munkaerő. A kettő együtt meglehetősen nagy logikai ellentmondás. 

Kapcsolódó írásaink

Gyűlöletre építene a baloldal

Ā„Bűnösként tekint a Momentum az idősekre, mivel nem ülnek fel az olyan szélsőséges eszmeáramlatoknak, mint a liberalizmus vagy a radikális zöldgondolat”