Belföld

Pénzzel tömik a polgármester bizalmasát

Pécsett a járvány elleni küzdelemben harcoló szociális dolgozók elismerését felére csökkentette Péterffy Attila

A pécsi Fidesz szerint Péterffy Attila polgármester számára fontosabb a bizalmasok megbecsülése, mint a járvány elleni védekezés hőseinek az elismerése.

Pénzzel tömik a polgármester bizalmasát
Péterffy Attila, Pécs balliberális polgármestere
Fotó: peterffyattila.hu

Érthetetlennek tartja Csizmadia Péter, a pécsi önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője, hogy Péterffy Attila baloldali polgármester bizalmasa egyedül kétszer annyi pénzt kap, mint a járvány elleni védekezésben dolgozók összesen. „Nagy köszönetet mondhatunk azoknak, akik a járvány idején segítettek a rászoruló pécsieknek, ezzel is megkönnyítve a védekezést a koronavírus terjedésével szemben, és a legnehezebb napokban támogatást nyújtottak a legveszélyeztetettebb időseknek” – kommentálta a baloldali városvezetés döntését lapunknak Csizmadia.

„Valódi és teljes körű elismerésre azonban továbbra sem számíthatnak a védekezésben részt vevő pécsiek a városvezetéstől, mivel a cégvezetői béremelések, ügyvédi kifizetések és a polgármester további bizalmasainak juttatott fizetések továbbra is előbbre valók Péterffy Attila polgármester számára. Hiába javasoltuk ugyanis, hogy nettó ötvenezer forintot kapjanak a vírus elleni védekezésben részt vevő szociális dolgozók és azok az óvodai munkavállalók is, akik a járványhelyzet idején részt vettek az időseket segítő kezdeményezés megvalósításában, a baloldali városvezetés ennek az összegnek csak a felét szavazta meg a szociális terület munkavállalói részére, miközben a védekezésben részt vevő óvodai dolgozók, felháborító módon, teljesen kimaradnak a jutalmazásból” – tette hozzá a frakcióvezető.

A döntést annak tükrében különösen elszomorítónak tartják, hogy a polgármester bizalmasa, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére kinevezett Szabó Szilárd vezérigazgató éves szinten prémiumokkal és járulékokkal több mint tizenhétmillió forint fizetést kaphat, míg a védekezésben részt vevők elismerésére összesen alig több mint hétmillió forint jut. A frakcióvezető elmondta, nem ez az első eset, amikor feltűnő aránytalansággal támogatja Péterffy Attila a hozzá közel álló személyeket. Csizmadia Péter szerint mindezt azért teheti meg, mert a Magyar Államkincstár után a város nemrég elkészült zárszámadása is cáfolta a baloldali vádakat és igazolta a korábbi fideszes városvezetés takarékos gazdálkodását, amelynek köszönhetően majdnem négymil­liárd forintos működési többlettel zárta a baranyai megyeszékhely az elmúlt esztendőt.

Kapcsolódó írásaink