Belföld

Fidesz: Vagy Draskovics, vagy Tüttő Kata nem mondott igazat a Lánchíd ügyében

Értetlenül figyeljük a Lánchíd felújításával kapcsolatos tegnapi történéseket és Tüttő főpolgármester-helyettes asszony sajtótájékoztatóján elhangzottakat - írta szombat délután kiadott közleményében a Fidesz.

Fidesz: Vagy Draskovics, vagy Tüttő Kata nem mondott igazat a Lánchíd ügyében
Valamennyi szerkezeti elem állapota rohamosan romlik a szakértői jelentések szerint, szükségessé válhat a híd járdáinak lezárása a gyalogosok elől
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A közlemény emlékeztet, hogy Tüttő Kata az eredeti, Tarlós István idejében elkészített közbeszerzés megismétlését jelentette be, a Váralagút nélkül.

A nagyobbik kormánypárt szerint ismét bebizonyosodott tehát, hogy az elmúlt 10 hónap nem volt elegendő a főváros vezetése számára a Lánchíddal kapcsolatos legfontosabb döntések meghozatalára.

Kérdés persze, lesznek-e valaha abban az állapotban, hogy egy közbeszerzést legalább ki tudjanak szabályosan írni, miközben a késlekedés minden nappal további állagromlást és árdrágulást jelent a felújításban.

A Fidesz szerint két kérdést mindenképpen fontos tisztázni:

1. A BKK Igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor ismét nem mondott igazat, amikor július 9-én a Klubrádióban a következőket állította:

Nagyon alaposan át kell gondolni, hogy mi legyen a kiírás műszaki tartalma, azért, hogy minden, ami fontos a Lánchíd tartós, jó színvonalú megőrzéséhez, megvalósuljon, de semmi olyan ne, amire viszont nincs fedezet.

Nagyon sok olyan részlet van, amely a műszaki állapotot nem befolyásolja, a költségeket viszont igen. A műemléki elemeknél pedig nem egyértelmű, hogy melyik olcsóbb, ezeket gyakorlatilag egyesével át kell tekinteni, ami aprólékos munka.

Annyira az utolsó simításoknál tartanak, hogy a BKK igazgatósága a jövő héten tárgyalja, és jóvá is hagyja a közbeszerzési kiírás tervezetét?

2. Ha pedig Tüttő Kata mond igazat, akkor közel 10 hónapig mit csináltak? Ki felel ezért a szerencsétlenkedésért? Hol van az átlátható, elvégzett munka Budapestért? - teszi fel a kérdést közleményében a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink