Belföld

Varga Judit: Az MSZP elnöke hazudik

Miközben a magyar miniszterelnök éppen azért küzd Brüsszelben, hogy a következő hét év során is a lehető legtöbb uniós forrás érkezzen hazánkba, addig az MSZP elnöke Budapesten hazudozik és próbálja gyengíteni a magyar tárgyalási pozíciókat - írja Facebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Az MSZP elnöke hazudik
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH

Varga Judit leírta, hogy „brüsszeli elvtársai sokszor megcáfolt vádjait visszhangozva Tóth Bertalan pénteken ismételten azt állította, hogy Magyarország nem jogállam”. 

Hozzátette, az MSZP-elnök ezt azzal a hazugsággal igyekezett alátámasztani, hogy az Alkotmánybíróság nem a kormánytól függetlenül működik és így nem érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása. „Ezt pedig abból vezette le, hogy én egy konkrét alkotmánybírósági beadvány kapcsán nem az Alkotmánybíróságnak címeztem egy levelemet, hanem konkrétan az ügy előadó bírájának” - írja Varga Judit.

Tóth Bertalan szerint a miniszter összejátszik az Alkotmánybírósággal, hiszen csak akkor tudhatná, hogy ki az ügy előadó bírája, ha ő személyesen kereste volna meg és kérte volna fel véleményezésre. Az MSZP elnöke szerint azonban ilyen nem történt.

„Nos, Elnök úr, a forrásai tévedtek/hazudtak, az ügy előadó bírája személyesen keresett meg és kérte ki az Igazságügyi Minisztérium véleményét, ahogy az a csatolt alkotmánybírósági végzésből is kiderül” - fogalmaz Varga Judit a közösségi médiában.

Objektum doboz

„Amíg Önök, régi baloldali hagyományokat követve gyengítik a magyar tárgyalási pozíciókat, engedjék meg, hogy mi továbbra is a magyar emberek és hazánk érdekében dolgozzunk” - zárta írását.

Kapcsolódó írásaink