Belföld

Most Péterfalvit támadja a baloldal

Nemzeti konzultáció – 2020. Gúnyolódik az ellenzék az adatvédelmi hatóság elnökén, bár törvénytelen az ívek begyűjtése

Számos politikus és médium támadja Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, mert aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek illetéktelenek által történő begyűjtése miatt.

Most Péterfalvit támadja a baloldal
Fotó: MH

Péterfalvi felhívta a figyelmet, hogy törvénytelen, ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be. Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket” – mondta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat. A NAIH elnök tehát a magukat előszeretettel a demokratikus jogállam védelmezőiként megjelenítő balliberálisok szemébe olvasta: cselekedetük szembe megy a demokratikus működéssel. A Hadházy Ákos által alapított szervezetnek kampányoló Szél Bernadett a közösségi médiában gúnyolódott Péterfalvin, miközben az nem zavarja, hogy egy gyanúsan ellentmondásosan működő szervezet részére végzi az adatgyűjtést,
az pedig végképp nem érdekli, hogy az akciósorozat közben kikkel áll össze.

Az Origo információi szerint egy zsarolással gyanúsított férfi vezeti az üllői baloldal konzultációs íveket begyűjtő akcióját. A gyanú szerint K. Károly több százmillió forintot akart megszerezni zsarolással az egyik ismerősétől. Először csak tízmilliót követelt, majd a tétet több százmillióra emelte. Azzal fenyegette a férfit, hogy olyan vallomást tesz, amellyel börtönbe juttatja őt és rokonát is, de miután a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene, feladta magát.

A kérdőíveket mindenki saját szakállára gyűjti, a célokat a Momentum debreceni aktivistái mutatták meg, akik egy motorostól vettek át borítékokat, felbontották azokat, és a kérdőíveket a kísérőlevelekkel együtt a köztéri szemetesbe dobták, csak a neveket, címeket tartalmazó borítékokat tartották meg.

Kapcsolódó írásaink