Belföld

Fidesz: Szégyen, amit a baloldal művel

„Szégyen és gyalázat, amit a baloldal művel. A koronavírus-járvány közepette sem képesek félretenni a gyűlölködést, a hatalmi érdekeiket, és mindent megtesznek azért, hogy akadályozzák a védekezést” - közölte a Fidesz pénteki, lapunkhoz eljuttatott közleményében, amelyben a nagyobbik kormánypárt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és a DK-s Komáromi Zoltán nyilatkozatára reagál.

Fidesz: Szégyen, amit a baloldal művel
A Pesti úti idősek otthonában 55-en haltak meg és 339-en fertőződtek meg
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz kommünikéje emlékeztet, hogy a baloldal nem szavazta meg a védekezéshez szükséges jogszabályokat, elutasította a koronavírus-törvényt, a gyors döntésekhez szükséges veszélyhelyzetet, majd a járványügyi készültség elrendelését is.

„Nem támogatták a védekezéshez szükséges költségvetési döntéseket sem. Folyamatosan támadják a védekezésben résztvevőket, lejárató kampányt folytatnak ellenük és a saját hazájuk ellen. Kamuvideókat, álhíreket, politikai akciókat gyártanak több hónapja, miközben rajtuk kívül mindenki összefogott és így Magyarország sikeresen védekezett a járvány ellen” - mutat rá a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt emlékeztet, hogy Magyarország, sok más országgal ellentétben, eddig elkerülte a több ezres haláleseteket, a tömeges fertőzéseket és minden védekezéshez szükséges eszköz gyártásáról és beszerzéséről sikerült gondoskodni. „Magyarországon senki sem halt meg azért, mert nem jutott neki kórházi ágy, ellátás vagy lélegeztetőgép. A járvány második hullámára készülve most is folyamatosan dolgoznak a védekezésben résztvevők” - hangsúlyozza a Fidesz, azt üzenve, hogy ha a baloldal vizsgálódni akar, kezdje talán a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnál, amely nem készítette fel az idősotthonait a járványra, a járvány közepén orvosi ellátás nélkül, elhanyagoltan, alultápláltan, rühesen hagyta a Pesti úti idősotthon lakóit, emiatt csak ott 55-en haltak meg és 339-en fertőződtek meg.
 

Kapcsolódó írásaink