Belföld

A civil szervezetek önfenntartó képességéhez nyújt tanácsot a CÖF

Idén júniusban a CÖF-CÖKA a Magyar Asszonyok Érdekszövetségével közösen országjárásba kezdett, hogy minél több polgár figyelmét felhívja a korszerű gyermekétkeztetés fontosságára, illetve a civil szervezetek önfenntartó képessége növelését célzó befőzőkészülékek, befőzési technikák bemutatására.

A civil szervezetek önfenntartó képességéhez nyújt tanácsot a CÖF
Az „ép testben ép lélek” népi bölcsesség ma is érvényes
Fotó: CÖF

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) célja, hogy a helyben megtermett alapanyagokat, legyenek azok zöldségek vagy gyümölcsök, helyben dolgozzák fel és fogyasszák el, illetve helyben értékesítsék.

„Kiváló lehetőség egy helyi civil szervezet számára a tagok, szimpatizánsok kertjeiben megtermett gyümölcsök összegyűjtése, közös előkészítése és feldolgozása. Ezzel a hagyományos receptúrák generációk közötti megosztásán, vagyis a hagyományőrzésen túlmutatóan lehetőség nyílik a civil szervezet számára bevétel szerzésére, mellyel működését illetve egyes programjait tudja színvonalasabbá tenni” - mutat rá közleményében a CÖF.

A szervezet hangsúlyozza, hogy Országjárásával valamennyi megyét legalább egyszer érinti. Eddig Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Somogy, Baranya és Pest megyét látogatták meg, de az ősz folyamán folytatják útjukat és missziójukat.

A CÖF Buday Péter mesterszakács közreműködésével készített receptgyűjtemény-sorozata eddig 4000 példányban jelentek meg, térítésmentesenjutott el a gyermekétkeztetési konyháknak, illetve civil szervezeteknek.

„Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk által is jobbá és egészségesebbé tud válni gyermekeink és unokáink étele, hiszen valljuk, hogy az ép testben ép lélek népi bölcsesség ma is érvényes” - mutat rá a CÖF.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink