Belföld

Hétszáz gyereket fogadnak az Egyszülős Központ napközis táborai

Mintegy hétszáz egyszülős családban élő gyermek vehet részt idén nyáron az Egyszülős Központ által szervezett napközis táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hétszáz gyereket fogadnak az Egyszülős Központ napközis táborai
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszél az idei napközis táborokról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Egyszülős Központban 2020. július 16-án
Fotó: MTI/Soós Lajos

Novák Katalin az Egyszülős Központban azt mondta, hogy a reggel hét órától késő délutánig tartó táborokat Budapesten, Veszprémben és Kecskeméten szervezik meg, azokban naponta ötven gyermek vesz részt. A tábor célja, hogy az egyszülős családokban nevelkedő gyerekek is minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy idén nyáron a gyerekek felügyeletének megoldása a szokásosnál is nehezebb a koronavírus-járvány miatt, a kormány ezért napközis Erzsébet-táborokat hirdetett meg, az Egyszülős Központ táborait pedig az Emmi finanszírozza.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője ismertette, hogy a tábor hétfőtől péntekig tart, de két szombaton is vállalják a gyerekek táboroztatását, hogy a szülők is kikapcsolódhassanak.

A táborokban sok férfi is foglalkozik a gyerekekkel, ami azért fontos, mert az egyszülős családok 86 százalékából az apa hiányzik - tette hozzá.

Nagy Anna kérdésre válaszolva elmondta: a gyerekekkel szakképzett, gyakorlattal rendelkező pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok foglalkoznak. Az egyhetes tábor fejenként 1500 forintba kerül, ez fedezi a napi négyszeri étkezést és minden programot - mondta.

Kapcsolódó írásaink