Belföld

Egy zsarolással gyanúsított férfi szervezi a konzultációs ívek gyűjtését Üllőn

Egy zsarolással gyanúsított férfi szervezi a baloldal nemzeti konzultációs íveket begyűjtő akcióját Üllőn - írja az Origo. A baloldal minden erejével meg akarja akadályozni, hogy a magyar emberek elmondják a véleményüket. Ehhez minden eszközt be is vetnek, így az sem meglepő, hogy egy kétes múltú férfi irányítja az üllői akciót.

Egy zsarolással gyanúsított férfi szervezi a konzultációs ívek gyűjtését Üllőn
Egy zsarolással gyanúsított raliversenyző irányítja az üllői baloldal akcióját
Fotó: Facebook

A baloldal már Üllőn is szervezkedik a nemzeti konzultáció ellen, a portál információi szerint az akciót az Üllő Te Vagy egyesület (ÜTVE) irányítja. (Egyébként a baloldali pártok az ÜTVE jelöltjeit támogatták a tavalyi önkormányzati választáson.)

A konzultációs ívek gyűjtése kapcsán egy Facebook-eseményt is létrehozott a szervezet. „Kedves Üllő! Sokan érdeklődtetek már, hogy lesz-e Üllőn gyűjtőpont. Jelentjük, hogy az Üllő Te Vagy egyesület hivatalos gyűjtőpont lett. Aki nem ért egyet a kormány döntéseivel, (...) hozza el (személyes adatokat tartalmazó) BORÍTÉK NÉLKÜL” - áll a felhívásukban.

Az akció egy főszervezője, K. Károly már több üllői fórumon is tolmácsolta Hadházy Ákos és Szél Bernadett kérését. A férfi felsorolta már a gyűjtőpontok helyszíneit, valamint büszkélkedett azzal is, hogy már 71 konzultációs ívet sikerült begyűjteniük. Bár azt nem tette hozzá, hogy a kormánynak már több mint 400 ezren visszaküldték a válaszokat.

Az Origo információi szerint K. Károly megegyezik azzal a férfival, aki 2015-ben belekeveredett egy zsarolási ügybe. Az egykori raliversenyző több százmillió forintot akart megszerezni zsarolással az egyik ismerősétől, de miután a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene, inkább feladta magát.

Nem ez volt egyébként az első furcsa ügy az Üllő Te Vagy egyesület körül. A tavalyi önkormányzati választási kampányban a szervezet egyik politikusa azzal dicsekedett közösségi oldalán, hogy lefotózta az addig összegyűjtött ajánlóíveket. „Nem lehet gond az ajánlásokkal. De azért minden egyes ívet lefotóztunk mielőtt leadtuk... ha esetleg csoda történne...” - írta az azóta önkormányzati képviselőnek megválasztott Fricsovszky-Tóth Péter.

Csakhogy az ajánlóívek másolása, sokszorosítása, fénymásolása, illetve duplikált adatbázisok létrehozása tilos, amiért akár börtönt is kiszabhat a bíróság.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom