Belföld

Bebizonyosodott: megvolt a pénz a híd felújítására

Gyurcsány bizalmi embere, Draskovics lerántotta a leplet Karácsony álságos áldozatszerepéről

Továbbra is maszatolnak Karácsonyék a Lánchíd ügyében, feltehetően azért, mert már a főváros korábbi megtakarítását is felélték.

Bebizonyosodott: megvolt a pénz a híd felújítására
A Lánchíd rekonstrukciójához szükséges tervek is elkészültek már Tarlós idején
Fotó: MH/Katona László

„Honnan tudja az ország vezetősége, mennyi pénzzel is kellene támogatnia a Széchenyi Lánchíd felújítását, ha Karácsony Gergelyék még azt sem tudják, mennyibe fog kerülni a közbeszerzés?” – tette fel a költői kérdést Láng Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A budapesti Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának vezetője azt követően szólalt meg, miután kiderült: a folyamatosan forráshiányra panaszkodó Fővárosi Önkormányzat újabb maszatolásba kezdett a történelmi műemlék halaszthatatlannak tűnő rekonstrukciója halasztgatásának ügyében.

A BKK igazgatóságának elnöke, Gyurcsány Ferenc bizalmasa, Draskovics Tibor egy interjúban bevallotta, az előző városvezetés által felhalmozott 180 milliárd forintnyi megtakarításból már semmi sem használható fel, az ugyanis már „el van költve” jelentős felújítási, építési projektekre. Draskovics elszólásával nem tett mást, mint lerántotta a leplet Karácsonyék álságos áldozatszerepéről.

Másrészt megerősítést nyertek azon feltételezések, miszerint a főpolgármester tavaly októberi megválasztása óta a Lánchíd ügyét egyszerűen a kormánnyal való szélmalomharcra használja, hiszen a projektre szánt pénz ott volt Budapest számláján, a felújításhoz szükséges tervdokumentációt pedig már a főpolgármester elődje, Tarlós István elkészíttette.

Az, hogy mire költötte el a baloldali Fővárosi Önkormányzat a város megtakarítását, ez idáig rejtély. Láng Zsolt a hét elején nyílt levelet írt Karácsonynak, hogy megtudja, hogyan áll valójában a fővárosi büdzsé, mikor kezdődhet el a Lánchíd rekonstrukciója, Draskovics elszólása kapcsán Budapestnek van-e elegendő forrása a projekt megindításához, milyen beruházásokra van lekötve a város 180 milliárdos megtakarítása. Úgy tudjuk, ahogy lapunk megkeresésére ez ügyben, úgy a politikus levelére sem érkezett válasz a fővárostól.

Eközben Karácsonyék újabb kerékpársávokat festenek fel. Ezúttal a Ferenc körúton közlekedő autósok, biciklisek kerültek a főpolgármester célkeresztjébe. Utóbbiak például azért, mert szakértők szerint a főváros által propagált látszatintézkedések komoly veszélynek teszik ki a kerékpárosokat.

Kapcsolódó írásaink

Buszok a biciklisávokban

ĀÉletveszélyes és abszurd megoldás Karácsonytól: az Üllői úton kialakított kerékpársávok használatát „Behajtani tilos, kivéve BKK, kivéve kerékpár” tábla szabályozza

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom