Belföld

„Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos!”

 Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos - erről beszélt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

„Az uniós helyreállítási csomag szétosztása legyen politikamentes és igazságos!”
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 A 750 milliárd eurós csomag kapcsán a szóvivő elmondta: Magyarországnak nincs szüksége erre a hitelre, hiszen jól kezelte a koronavírus-járvány miatti válságot, de szolidáris a bajba jutott országokkal és nem akadályozza meg a csomagot. Ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy „Brüsszelben mondják meg a magyar embereknek, hogy mire tudják elkölteni ezt a pénzt”.

A magyar támogatás feltétele, hogy a szétosztás politikamentes és igazságos legyen, továbbá az adott tagállamok dönthessenek a felhasználásról, hiszen ők tudják, mire van leginkább szükség - mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt idén elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték, légi parádé és ünnepségsorozat, csak a tisztavatást tartják meg.

Most jó a helyzet az országban, ezt kell megőrizni a gócpontok kialakulása és tömeges fertőzés megelőzésével - fűzte hozzá Szentkirályi Alexandra.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom