Belföld

Jakab pártjából kilépett a Jobbik, de az antiszemiták maradtak

Újabb antiszemita botrányt okozott a Jobbik az Országgyűlésben.

Jakab pártjából kilépett a Jobbik, de az antiszemiták maradtak
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője felszólal a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Kovács Attila

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője a nagyobbik kormánypárt álláspontját ismertetve elmondta, a 750 milliárd eurós uniós hitelfelvételi javaslat jelenlegi formájában elfogadhatatlan a magyar embereknek, mivel az igazságtalanul osztja el a forrásokat.

Kiemelte, álságosak a jogállamisági feltételek, mivel azok valójában a tagállamokkal szembeni önkényes politikai zsarolás eszközei a brüsszeli bürokrácia kezében.

„A jogállamisági mechanizmus pont annyira szolgálja a jogállamiság ügyét, mint a kommunista időszakban a szocialista demokrácia szolgálta a demokrácia ügyét” - fogalmazott.

Deutsch Tamás elmondta, az ellenzék „buzgó mócsing brüsszelitaként viselkedve” minden energiájával azon van, hogy minél több forrást vegyen el a magyar emberektől. „Nem orbántalanítani, hanem magyartalanítani akarják a nekünk járó uniós forrásokat” - mondta.

Objektum doboz

Deutsch Tamás felszólalását követően Soltész Miklós (KDNP) kért szót ügyrendben és azt közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor „teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett”, majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra.

Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Nunkovics Tibor elnézést kért a bekiabálásért, azonban szégyennek minősítette, hogy nem hallották, mit mondott. Közölte, annak tartalma nincs összefüggésben, amit előtte állítottak, és szerinte ezt a jegyzőkönyv is tisztázza majd.

„Jakab Péter pártjából kilépett a Jobbik, de az antiszemiták maradtak” - fogalmazott Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa a jelenet kapcsán.

Kapcsolódó írásaink