Belföld

Balliberális érzékenyítés a pedofilok iránt

A Magyar Narancs tavaly a már jól ismert liberális csodafegyvert, az érzékenyítést is bevetette a pedofília kapcsán. Pedofilok személyes történetein keresztül „hozták közelebb”, hogy milyen borzasztó helyzetben is vannak e „szegény, kirekesztett” társadalmi csoport tagjai - írja az Alapjogokért Központ szemlézésében.

Balliberális érzékenyítés a pedofilok iránt
A pedofília nem egyszerűen bűn, hanem az egyik legsúlyosabb deviancia (Képünk illusztráció!)
Fotó: AFP/Christin Klose

A pedofília nem egyszerűen bűn, hanem az egyik legsúlyosabb deviancia - kezdi írását a kutatóintézet, amely a napokban már bemutatta, hogy a Népszabadság és a HVG publicistája, Révész Sándor hogyan is mentegette a pedofilokat.

Most a Magyar Narancs egyik tavalyi, tipikus, érzékenyítő cikke kapcsán írtak bejegyzést a Facebook-oldalukra. Az említett cikkben ilyen mondatok szerepelnek:

  • „Nem minden pedofilból lesz gyermekmolesztáló, és nekik egyre több országban nyújtanak segítséget.”
  • „Erre gyógymód nincs, az embernek nem lehet megváltoztatni a szexuális beállítottságát. Soha nem fogok meggyógyulni. Egyszerűen el kell fogadni ezt a helyzetet és ennyi” - mondja Péter, a pedofil.
  • „Érthető módon ezeknek a bűncselekményeknek a társadalmi megítélése szélsőségesen negatív. De a képlet azért nem ilyen egyszerű. Jó volna kicsit érzékenyíteni a társadalmat” - mondja Somogyi Zsófia szakpszichológus.
     
Objektum doboz

Az Alapjogokért Központ úgy fogalmaz, ez tipikus eset, korábban más devianciák kapcsán is így kezdődött: érzékenyítettek, relativizáltak, majd „társadalmasították” az ügyet - először csak megértést, elfogadást, majd befogadást kérve az „érintetteknek”. Majd miután ez sikerült, már csak egy lépés kellett ahhoz, hogy a normálissal egyenértékűként mutassák be a jelenséget.

„Hát nem! A pedofília kapcsán ezt nem fogják eljátszani!” - zárta írását az Alapjogokért Központ.

Kapcsolódó írásaink