Belföld

A HVG-s Révész Sándor újabb pedofilokat mentegető írását elemzi az Alapjogokért Központ

2014-es botrányos írása után a HVG munkatársának, Révész Sándornak újabb pedofilokat mentegető cikkét elemzi legfrissebb bejegyzésében az Alapjogokért Központ.

A HVG-s Révész Sándor újabb pedofilokat mentegető írását elemzi az Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ: A pedofília büntetendő
Fotó: MH

A szóban forgó írás 2019-ben jelent meg a hvg.hu-n „Fölháborodás helyett” címmel. Most ebből idéz részleteket posztjában az Alapjogokért Központ:

  • „A pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie! Sehol sem büntetik, mert nem is lehet. Mivel nem cselekmény. Hanem vágy. Gyerekekre irányuló szexuális vágy. Akarattól függetlenül kialakul és meg nem változtatható szexuális beállítottság. El tudja képzelni a heteroszexuális olvasó, hogyan az ő szexuális irányultságát valamilyen terápiával a saját nemére, avagy gyerekekre lehetne irányítani? Ne gondolja, hogy ez fordított irányban inkább lehetséges.”
  •  „Ha büntetnék valamennyi szexuális irányultságot, amelytől hajtva bűncselekményeket lehet elkövetni, akkor a társadalom túlnyomó részének börtönben lenne a helye, hiszen a leghétköznapibb szexuális bűncselekmény mégiscsak az ellenkező nemű, a beleegyezési korhatárt elért emberre irányuló erőszak, amelyre a heteroszexuális késztetés hajtja az elkövetőt.”
  •  „A pedofilok „soha nem élhetik azt ki anélkül, hogy valami nagyon rosszat tennének éppen vágyuk tárgyával, akibe szerelmesnek érzik magukat. Gondoljunk bele: milyen élethelyzet ez?”
  •  „A pedofil vágyak nem kapcsolódnak össze >>genetikusan<< rossz erkölcsökkel, mert az erkölcsi normáinkat nem a génállományunk, hanem a szocializációnk határozza meg.”
Objektum doboz

Az Alapjogokért Központ szerint a fenti írás is példa a nyilvánosság tűrésküszöbének próbálgatására, amit a liberálisok sok más témában már eljátszottak a homoszexuális-házasságtól a genderideológiáig.

Megint megy az érzékenyítés, a szubjektív szempontok behozatala, a megértésre, a toleranciára hivatkozás. A deviancia normálissá mosása. A téma fokozatos „társadalmasítása”. Az áldozatkultusz felépítése - már persze ahol valójában a pedofil az áldozat - mutatnak rá az elemzésben.

„Hát nem. A gyermek az áldozat. A pedofil az elkövető, a gusztustalan bűnös, a deviáns. A pedofília pedig büntetendő.

El a kezekkel a gyerekektől!
Védjük meg a normalitást!
Vegyük vissza a világunkat!” - zárja egyértelmű üzenettel a posztját az Alapjogokért Központ.

Kapcsolódó írásaink