Belföld

A Németh-testvérpár durva hazugságai mögött politikai indítékok, érdekek húzódhattak meg

Milyen kockázatai vannak, illetve milyen károkat okozhat az álhírek terjesztése a koronavírus járvány elleni sikeres védekezésben? - kérdezte az emberi erőforrások miniszterétől Pesti Imre fideszes képviselő hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések órájában, utalva az egyik szocialista képviselő által publikált mentős álvideó esetére és az abban szereplő nő testvére által reklámozott, ígérete szerint a koronavírus jelenlétét percek alatt kimutató szerkezetre.

A Németh-testvérpár durva hazugságai mögött politikai indítékok, érdekek húzódhattak meg
Németh Athina kamutörténetet gondosan építette fel a baloldal
Fotó: Youtube

A testvérpár durva hazugságai mögött politikai indítékok, érdekek húzódhattak meg - jelentette ki.

Rétvári Bence államtitkár azzal kezdte válaszát: minden eszközzel támadta az ellenzék a koronavírus elleni védekezést ahelyett, hogy segítette volna azt, de mivel valós bizonyítékokat, hibákat nem találtak, bárkit a politikai színpadra emeltek, akinek a megszólalása elgondolásaikba illett.

Viszonválaszában a kérdező azt hangsúlyozta, hogy az ilyen ügyek pont azt a bizalmat ingatják meg, ami a sikeres gyógyuláshoz, gyógyításhoz elengedhetetlen, az államtitkár pedig arról beszélt: az ellenzék teljes mértékben megalapozatlan kamuvideókkal, álhírekkel támadta a védekezés intézkedéseit, ez pedig következmények nélkül maradt.

Kapcsolódó írásaink